Tether (USDT) -liquiditeit stijgt met $1 miljard

Liquiditeit lijkt terug te keren naar de crypto-markt, aangezien de Bitcoin-prijs steeg tot $67.000 te midden van de afkoeling van de Amerikaanse CPI-gegevens. Er is de laatste tijd een sterke instroom van stablecoins naar de crypto-exchanges geweest. Dit zou waarschijnlijk kunnen dienen als een sterke katalysator voor de aanstaande rally op de crypto-markt.

Volgens gegevens van Lookonchain heeft de Tether Treasury onlangs nog eens $1 miljard aan USDT-tokens gemunt, waarbij de laatste minting 13 uur geleden plaatsvond. In de afgelopen maand heeft Tether nog eens $3 miljard aan USDT gemunt, waardoor de marktkapitalisatie is gestegen van $108 miljard naar nu meer dan $111 miljard.

De Tether Treasury heeft het afgelopen jaar in totaal 31 miljard USDT-tokens gemunt op de TRON– en Ethereum-blockchains. Deze nieuw gemunte USDT-tokens hebben een belangrijke rol gespeeld in het beïnvloeden van de prijs van Bitcoin (BTC), waardoor deze is gestegen van $27.000 naar $73.000.

De toename van de liquiditeit van stablecoins kan dus een nieuwe rally in Bitcoin en de bredere crypto-exchange veroorzaken.

Volgens CryptoQuant is er recentelijk een sterke toename van de instroom van stablecoins waargenomen, wat wijst op een aanzienlijke toename van de liquiditeit die de crypto-markt binnenkomt. De instroom van liquiditeit kan de vraag- en aanboddynamiek van Bitcoin beïnvloeden, wat mogelijk kan leiden tot verhoogde prijsvolatiliteit op de markt.

Crypto-marktanalist Willy Woo heeft inzichten gegeven in de huidige liquiditeitscyclus van Bitcoin, die hij beschrijft als een soort opwarmfase. Volgens Woo consolideert Bitcoin momenteel onder zijn all-time highs, met indicatoren die wijzen op een relatief laag langetermijnrisico tijdens deze periode. Hij benadrukt dat de risicofactor doorgaans toeneemt wanneer er significante marktactiviteit plaatsvindt, wat impliceert dat de huidige fase relatief stabiel blijft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!