Bitcoin’s Runes Protocol ziet activiteit significant dalen

De activiteit op het Runes-protocol is aanzienlijk afgenomen sinds de eerste week van handel. Op 10 mei was er een opmerkelijke daling in activiteit, met zeer weinig nieuwe munten en nieuwe wallets die interactie hadden met het protocol.

Volgens een dashboard van Dune Analytics is de opbrengst van de kosten van het protocol gestaag afgenomen. Hoewel Runes nog steeds dagelijks honderdduizenden dollars verdient aan kosten op de Bitcoin-blockchain, zijn de totale kosten slechts twee keer in de afgelopen 12 dagen de grens van $1 miljoen gepasseerd, wat wijst op een neerwaartse trend.

Runes is een nieuwe Bitcoin-tokenstandaard waarmee gebruikers fungibele tokens op de blockchain kunnen maken, gelanceerd door de maker van Ordinals, Casey Rodarmor. Ordinals maakte non-fungible tokens mogelijk op Bitcoin.

Het Runes-protocol debuteerde op 20 april, wat samenviel met het laatste Bitcoin-halveringsevenement. De lancering van Runes zorgde voor een frenzy onder investeerders, wat leidde tot een stijging van transactiekosten en een recordbrekende meevaller voor Bitcoin BTC-tickers omlaag $62.848-mijnwerkers, met meer dan $135 miljoen gegenereerd aan kosten alleen al in de eerste week.

Gegevens van Dune Analytics laten zien dat tot 24 april Runes-gerelateerde transacties de meerderheid van de transacties op het Bitcoin-netwerk uitmaakten. Op 23 april claimde Runes zijn hoogste transactieaandeel van 81,3%, waardoor het Bitcoin-transactieaandeel daalde tot 18,15%, met Ordinals- en BRC-20-transacties elk op 0,1%.

Runes-transacties liepen gestaag terug gedurende de volgende negen dagen tot 2 mei. Vanaf 3 mei begon Runes te herstellen en herwon het zijn transactieaandeel boven de 60% op 4 en 5 mei.

De mining-gemeenschap verwelkomde de stijgende kosten, omdat hun inkomsten aanzienlijk daalden na de Bitcoin-halvering. In mei daalde de totale omzet voor Bitcoin-miners tot onder de $30 miljoen per dag.

Runes, net als Ordinals, lanceerde een nieuwe tokenstandaard op de Bitcoin-blockchain. Bitcoin heeft onlangs zijn miljardste transactie verwerkt. Runes heeft al aanzienlijk succes geboekt, met verschillende Rune-collecties die een marktkapitalisatie hebben in de honderden miljoenen dollars, volgens gegevens van Magic Eden.

Bovendien hintte Rodarmor onlangs op een innovatief audioreactief generatief kunstproject tijdens een Ordinals-evenement in Hong Kong, waarmee het potentieel van het platform verder werd getoond.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!