Bitcoin staking is nu beschikbaar met Core Chain

De Bitcoin-aangedreven layer-one blockchain Core Chain laat investeerders nu hun BTC staken—iets wat historisch gezien BTC-houders niet hebben kunnen doen. Het staken van tokens beloont gebruikers met een rendementpercentage—vaak in de enkele cijfers—over een bepaalde periode. Dit is berucht exclusief geweest voor proof-of-stake blockchains. Handelaren op Bitcoin, die proof-of-work gebruikt, hebben hun tokens niet kunnen staken.

Maar Core Chain staat BTC-houders nu toe om rendement te verdienen door deel te nemen aan Core Chain’s consensusmechanisme, genaamd Satoshi Plus, dat Delegated Proof of Work (DPoW) en Delegated Proof of Stake (DPoS) combineert. Gebruikers kunnen BTC staken als de volgende stap in het versterken van de Ethereum Virtual Machine-compatibele blockchain, volgens Core Chain.

Op een bepaalde manier hadden handelaren eerder Bitcoin kunnen staken als ze het niet erg vonden om de token in te wikkelen of het bewind over hun activa te verliezen. Het nieuwe aanbod van Core Chain vereist geen van beide en, zo zeggen ze, het is de “eerste in zijn soort” niet-bewaarstoken BTC-staking.

Naast deze aankondiging kondigt de dochteronderneming van DeFi Technologies Inc., Valour, de lancering aan van een opbrengst genererend BTC beursgenoteerd product (ETP) en een nieuw Core ETP in samenwerking met de Core Foundation.

Volgens de aankondiging zal het opbrengst genererende BTC ETP rendement bieden rechtstreeks vanuit de block rewards van Core Chain. Daarentegen is de Core ETP gericht op het vergroten van de toegang van investeerders tot Core’s staking-mogelijkheden via indirecte blootstelling.

“We bevinden ons op een cruciaal moment in de evolutie van digitale activa, waarbij de grenzen tussen traditionele financiën en gedecentraliseerde financiën niet alleen vervagen maar samensmelten,” zei Olivier Roussy Newton, CEO van DeFi Technologies, in de aankondiging. “Door rendementskansen te introduceren voor Bitcoin via deze ETP’s, verbeteren we niet alleen de bruikbaarheid ervan, maar bieden we investeerders ook nieuwe manieren om betrokken te raken bij ’s werelds belangrijkste cryptocurrency.”

Valour zal ook een validator-node beheren op de Core Blockchain en zegt plannen te hebben om $100 miljoen aan BTC te staken via het nieuwe niet-bewaarstoken BTC-stakingsproduct.

Voor Core komt dit na een paar goede maanden. In maart lanceerde de Core Foundation het Core Venture Network dat $15 miljoen aan financiering toezegde voor bouwers in Afrika, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.

Een maand later kondigde Core een nieuwe NFT-marktplaats aan die native op zijn blockchain zou draaien en lanceerde CoreBTC als een manier om BTC te koppelen aan de Core Chain. Niet lang daarna steeg de CORE-token met 218% in slechts één week.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!