Bitcoin herstelt en Cardano (ADA) richt zich op nieuwe doelen

Na de recente opwaartse trend van Bitcoin (BTC) zijn de voornaamste altcoins op de markt nu gericht op nieuwe doelstellingen. De prijs van Bitcoin heeft in de afgelopen drie maanden nieuwe records bereikt, met een piek van $73.777 in maart. Niettemin wijzen historische gegevens na de halvering erop dat we mogelijk nog hogere toppen kunnen verwachten.

Analyse van Cardano (ADA)

De activiteiten van de grote Cardano (ADA) whales worden vaak beschouwd als een belangrijk signaal voor grote marktbewegingen. Deze groep investeerders identificeert details die vaak door individuele beleggers over het hoofd worden gezien en bereidt zich voor op toekomstige prijsbewegingen. Het voordeel van on-chain data is dat het ons in staat stelt om te zien welke richting professionele, ervaren beleggers neigen. Dit is een belangrijk voordeel van op blockchain gebaseerde activa, omdat alle informatie transparant beschikbaar is.

Adressen die tussen 1 miljoen en 10 miljoen ADA-munten bezitten, hebben in totaal 50 miljoen munten ter waarde van $30,3 miljoen verzameld en zijn de afgelopen 10 dagen behoorlijk gretig geweest. De totale accumulatie van deze whales groep is gestegen naar 5,79 miljard cardano munten, en zij geloven ook dat er na de halvering een andere grote rally zal beginnen.

ADA coin prijs voorspelling

Laten we eerst het tweede belangrijke signaal bekijken dat de stijging ondersteunt, maar laten we ook het neerwaartse risico in overweging nemen. Voor altcoins is het vaak lastig om te voorspellen of ze definitief zullen stijgen of dalen, gezien het altijd aanwezige neerwaartse risico. Op dit moment wijst het verschil in dagelijkse gemiddelde adressen (DAA) echter op een belangrijk verkoopsignaal.

De DAA-afwijking analyseert de huidige prijs in relatie tot het aantal dagelijks actieve adressen, en hoe groter het verschil wordt, hoe sterker de verwachting van een neerwaartse trend. Opvallend genoeg stijgt de prijs van Cardano terwijl het aantal dagelijks actieve adressen daalt. Desondanks zijn er gevallen geweest waarin de prijs van ADA-munten kortstondige pieken heeft laten zien, zelfs wanneer dit signaal zich voordoet.


De prijs van Cardano staat momenteel op het punt om een rally te maken na een doorbraak. Technische analyses op de grafiek geven aan dat een dalende wigformatie zich voorbereidt om te breken, wat mogelijk kan leiden tot een stijging van 32%. Als ADA Coin de verwachte doorbraak ervaart, zou de prijs snel kunnen stijgen tot $0,813.

Echter, mocht er een neerwaartse beweging plaatsvinden zoals gevreesd (of veroorzaakt worden door aanstaand nieuws over Amerikaanse inflatie), dan zou de prijs van ADA Coin kunnen terugzakken tot $0,5. Op dit moment zet de prijs echter zijn dag voort met een geschatte stijging van 5%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!