Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Ripple CEO voorspelt verdubbeling van de totale marktkapitalisatie tegen eind 2024

De marktwaarde van crypto zou tegen het einde van het jaar bijna kunnen verdubbelen tot $5 biljoen, gaf de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, maandag aan tegen CNBC. Als reden gaf hij op de aanhoudende vraag naar onlangs goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s en de komende halvering van de Bitcoin.

Volgens gegevens van CoinMarketCap bedroeg de totale cryptomarktkapitalisatie op het moment van schrijven $2,7 biljoen. Bijna driekwart van dat cijfer vertegenwoordigt de gecombineerde marktwaarde van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Beide tokens zijn dit jaar tot nu toe omhooggeschoten, waarbij BTC met 63% YTD steeg, momenteel enkele centimeters verwijderd van het hoogste punt ooit van vorige maand. Hij gaf het volgende aan:

“Ik ben al heel lang actief in deze branche en heb deze trends zien komen en gaan. Ik ben erg optimistisch. Ik denk dat de macrotrends, de grote zaken zoals de ETF’s, voor het eerst echt institutioneel geld aandrijven.”

De halvering, die later deze maand plaatsvindt, vermindert uiteindelijk het aanbod van nieuwe Bitcoins die op de markt komen, een beweging die de prijs van de munt zou kunnen opdrijven als de vraag constant blijft of stijgt. Dit zal tevens de eerste halvering zijn waarbij instellingen en particuliere beleggers toegang hebben tot in de VS genoteerde spot Bitcoin ETF’s, goedgekeurd op 10 januari, waardoor zij blootstelling kunnen krijgen aan BTC zonder het rechtstreeks te bezitten. Garlinghouse beschreef deze ontwikkeling als volgt:

“Er is geen economiestudent voor nodig om je te vertellen wat er gebeurt als het aanbod afneemt en de vraag toeneemt.”

Ook de Ripple-baas stookte dit jaar de cryptomarkt op en zei dat hij optimistisch is dat de crypto-regulering in de VS duidelijker en meegaander zal worden. Hij sloot af met:

“De VS is nog steeds de grootste economie ter wereld, en het is helaas een van de vijandiger cryptomarkten geweest. En ik denk dat dat ook gaat veranderen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!