Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Coinbase’s L2-transacties overtreffen Ethereum en Arbitrum

De Layer-2 schaaloplossing van Coinbase, Base, heeft een hoger volume aan dagelijkse transacties dan zowel Arbitrum (ARB) als Ethereum (ETH).

Piek in Base-transacties

Volgens gegevens van L2Beat bedraagt het 30-daagse transactievolume van Base 45,21 miljoen, Arbitrum One 38,58 miljoen en Ethereum 37,93 miljoen. Het is opvallend dat Arbitrum Nova het hoogste 30-daagse transactievolume heeft, namelijk 81,31 miljoen.

Het Totaal Vergrendelde Waarde (TVL) van Coinbase’s Base bereikt momenteel $3,89 miljard na een sprong van 19,96% in het transactievolume gedurende de laatste zeven dagen. Deze groei is aanzienlijk in vergelijking met Arbitrum One en Ethereum. Arbitrum One heeft daarentegen een transactiedaling gezien van 4,87%, waardoor het TVL slechts ongeveer $18,45 miljard bedraagt.

Het TVL van Ethereum bedraagt momenteel $40,02 miljard, wat een daling betekent van 4,24% ten opzichte van zeven dagen geleden. Slechts een maand geleden leidde Ethereum’s L2 Arbitrum de lijst, maar nu lijkt Base het te hebben overtroffen. Ondanks uitdagingen en netwerkcongestie enkele weken geleden, blijkt het hoge transactievolume dat gebruikers nog steeds enthousiast zijn over de diensten van Base.

Als we kijken naar het aantal dagelijkse Transacties Per Seconde (TPS), noteerde Base een indrukwekkende 35,16, met een stijging van 36,12%. In vergelijking daarmee staan Arbitrum en Ethereum op respectievelijk 17,80 en 14,38. Ook Zora zag een enorme toename in haar TPS, met een stijging van meer dan 700% tot 10,95.

Coinbase onderzoekt extra functionaliteit

De recente stijging in de Base-metrics volgt op een reeks opmerkelijke ontwikkelingen in het L2-ecosysteem, waaronder de opslag van de USDC-saldi van zowel zakelijke als particuliere klanten op het netwerk.

Tegen het einde van het eerste kwartaal van 2024 kondigde Max Branzburg, Vice President en hoofd Consumer Products bij Coinbase, aan dat het bedrijf van plan is om de USDC-saldi van zijn gebruikers op het Base Network op te slaan.

Voor Coinbase betekent dit een mogelijkheid om klantfondsen op een efficiënte manier te beheren en te beveiligen, met lagere kosten en snellere afwikkelingstijden als gevolg. Deze ontwikkeling zal ook de functionaliteit van Base verbeteren, wat zich vertaalt in betere resultaten voor zijn TVW.

Er blijven speculaties bestaan over de mogelijkheid van een Base-token. Paul Grewa, de juridisch hoofdadviseur van Coinbase, liet vorig jaar tijdens een interview doorschemeren dat dit een optie zou kunnen zijn. Hij gaf toen aan dat de focus van het netwerk op dat moment lag op het bevorderen van technologische vooruitgang bij Base als reden voor de vertraging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!