Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Bitcoin koers stijgt naar $72.000, terwijl handelsvolume met 70% stijgt

Bitcoin (BTC) flirtte met zijn hoogste punt aller tijden toen het maandagochtend $72.000 bereikte. Dit komt na een moeilijke start van de maand, waarbij de eerste week van april onder het hoogste punt van 2021 op $69.044 eindigde.

Naast de koers, is het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin vandaag ook met 70% gestegen. De grootste cryptocurrency bereikte een maand geleden zijn vorige recordhoogte en bereikte $73.737. Als het marktsentiment de overhand heeft, kan de Bitcoin koers deze maand opnieuw een nieuwe all-time high bereiken.

Prijsbewegingen van BTC

Volgens CoinGecko boekte Bitcoin op zaterdag en zondag een gestage winst van net geen 2%. Maar toen Europa wakker werd voor de nieuwe week, schoten de prijzen in twaalf uur tijd met 4,45% omhoog.

Deze sprong komt overeen met een piek in de open rente voor BTC-futures – een maatstaf voor het totale aantal uitstaande Bitcoin-futures of optiecontracten op de markt.

Als gevolg van de marktvolatiliteit van de afgelopen 24 uur zijn er volgens CoinGlass voor $58 miljoen aan shortposities geliquideerd, waarbij de hoogste afzonderlijke liquidatie $7,83 miljoen bedraagt.

Dit cijfer is zelfs nog hoger voor de bredere cryptomarkt, waarbij in de afgelopen 24 uur voor meer dan $121 miljoen aan shortposities zijn geliquideerd. Op zijn beurt heeft Ethereum de afgelopen dag ook een waardestijging van 6,9% gezien, ondanks dat het de afgelopen maand achterbleef bij Bitcoin.

Is de halvering nou bullish of bearish?

Experts legden uit dat de daling van Bitcoin met 3% vorige week waarschijnlijk te wijten was aan het feit dat de uitstroom van cryptofondsbeheerder Grayscale daalde van $528 miljoen naar $80 miljoen per dag. Hoewel de Amerikaanse markt nog moet worden geopend, is de Bitcoin Trust van Grayscale echter in waarde gestegen in de pre-market.

Al deze bewegingen zijn in afwachting van de halvering van Bitcoin, die momenteel gepland staat voor 20 april. Historisch gezien is dit een bullish gebeurtenis voor langetermijnbeleggers, aangezien de prijs van Bitcoin na elke halvering gemiddeld met 3.230% stijgt, aldus CoinGecko.

Dat gezegd hebbende, drong Coinbase aan op voorzichtigheid met dit verhaal en zei dat “prestaties uit het verleden geen indicator zijn voor toekomstig succes of prestaties.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!