Coinbase: Bitcoin halvering moet strijden met ‘zwakke tijd van het jaar’

Veel crypto-handelaren beschouwen de Bitcoin halvering als een belangrijke aanjager voor een mogelijke prijsstijging, maar de tijd van het jaar zal een obstakel vormen, volgens de cryptocurrency-beurs Coinbase.

De cryptomarkt zal een ander verhaal moeten vinden om de prijzen over de hele linie verder op te drijven, legde Coinbase verder uit in zijn marktcommentaar rapport van 5 april.

“De BTC-halvering, die momenteel gepland staat voor 20 of 21 april, zou een katalysator kunnen zijn voor hogere prijzen, maar het zal moeten opboksen tegen wat doorgaans een zwakke tijd van het jaar is voor cryptomarkten en andere risicovolle activa,” stelde de beurs.

Bitcoin (BTC) heeft sinds 2011 typisch een maandelijks rendement van ongeveer 2,7% gezien van juni tot september, terwijl het in de andere acht maanden een gemiddeld rendement van rond de 19,3% behaalde, volgens gegevens van het digitale activa onderzoeksbureau Brave New Coin.

Ondertussen merkte Coinbase verder op dat de algehele crypto-volumes “ook zijn blijven dalen nu de markt het volgende verhaal probeert te vinden om het verder te stuwen.” In de laatste 24 uur was het totale crypto-volume $61,78 miljard, een daling van 33,25% ten opzichte van de vorige dag, volgens gegevens van CoinMarketCap.

De cryptobeurs ziet echter tekenen die wijzen op de waarschijnlijkheid van een toename van nieuwe investeerders die op korte termijn de cryptomarkt betreden:

“In onze visie kan de verhoogde acceptatie van Bitcoin als een vorm van ‘digitaal goud’ de vraag van een nieuwe subset van investeerders in dit marktregime mogelijk maken.”

De dominantie van Bitcoin in de algehele cryptomarkt is 50,6%, volgens gegevens van CoinStats, wat de marktkapitalisatie van Bitcoin relatief ten opzichte van de gehele cryptomarkt aangeeft.

Bron: CoinStats

Verder legde het rapport uit dat degenen die wachten op prijsdalingen om te investeren, kunnen vinden dat de dalen steeds minder worden naarmate meer investeerders betrokken raken.

“Als gevolg hiervan denken we dat dips waarschijnlijk agressiever worden gekocht in vergelijking met vorige cycli, zelfs als de volatiliteit aanhoudt tijdens de prijsontdekking,” schreef Coinbase.

Halveringsevenementen zijn vaak geassocieerd met pieken in de prijs van Bitcoin

Na het vorige halveringsevenement in mei 2020, steeg de prijs van Bitcoin. Beginnend bij $8.787 tijdens de halvering, rallyde de cryptocurrency en bereikte bijna $69.000 in november 2021.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!