Elon Musk neemt actie tegen crypto scams op X – Belooft juridische actie

In een gedurfde zet om het wijdverbreide probleem van bots en trolls aan te pakken die zijn sociaal media platform X (voorheen Twitter) teisteren, heeft miljardair zakenmagnaat en ondernemer Elon Musk beloofd om een volledige systeemzuivering uit te voeren. Het hoofddoel van deze zuivering is om het platform te ontdoen van frauduleuze accounts die worden gebruikt door bots en trolls om crypto scams te verspreiden.

Elon Musk zet in op juridische maatregelen

Musk heeft persoonlijk het initiatief genomen om dit plan op X te delen. Deze aankondiging heeft opwinding veroorzaakt binnen de cryptogemeenschap, waar velen hopen dat dit zal leiden tot een mogelijk einde of aanzienlijke afname van dergelijke frauduleuze activiteiten in de toekomst.

Musk benadrukte het belang voor gebruikers om alle legitieme accounts te melden die mogelijk per ongeluk worden geschorst tijdens de systeemzuivering.

Daarnaast heeft Musk gebruikers doorverwezen naar @XEng voor ondersteuning als zoiets zich voordoet. De reactie van X-gebruikers op het nieuws was positief, waarbij velen het beschouwden als een veelbelovende stap die zal resulteren in een aanzienlijke afname van het aantal valse accounts.

De toenemende aanwezigheid van cryptoscams baart de cryptogemeenschap al geruime tijd zorgen, waarbij talloze investeerders het slachtoffer worden van bedrieglijke praktijken en aanzienlijke financiële verliezen lijden.

Een rapport van december 2023 onthulde dat crypto-hackers Google-zoekopdrachten en X-advertenties benutten om meer dan 63.000 mensen te bedriegen, resulterend in een totaal van $58,98 miljoen aan gestolen cryptocurrency.

In een vergelijkbaar voorval in januari ondervond Certik, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain-beveiligingsaudits, een beveiligingsinbreuk toen hackers hun X-account wisten te compromitteren. Dit stelde de fraudeurs in staat een phishingcampagne te starten, waarbij ze de volgers van Certik misleidden met misleidende berichten.

De voortdurende uitdaging van het bestrijden van crypto scams

Elon Musk heeft daarnaast plechtig beloofd om vastberaden op te treden tegen individuen of groepen die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van deze frauduleuze praktijken. Via X Corp verklaart de technologie-tycoon dat daders geïdentificeerd zullen worden en dat er strenge juridische maatregelen tegen hen zullen worden genomen. Hij verklaarde:

“X Corp zal degenen opsporen die verantwoordelijk zijn en hen met alle kracht van de wet aanpakken.”

Aan het begin van het jaar heeft Ripple CEO, Brad Garlinghouse, kritiek geuit op Elon Musk’s X vanwege hun vermeende onvoldoende inspanningen om de geavanceerde deepfake-video-scam aan te pakken die gericht was op XRP.

Nu Musk dit initiatief leidt, hoopt de cryptogemeenschap op positieve resultaten van de systeemzuivering en een afname van het aantal cryptoscams op het socialemediaplatform.

Sommige crypto-enthousiastelingen en investeerders beschouwen Musk’s toewijding om het probleem van cryptoscams aan te pakken door bots te zuiveren als een cruciale stap naar het creëren van een veiligere omgeving voor gebruikers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!