Bitcoin bereikt historische mijlpaal met zevende winstmaand

Bitcoin (BTC) heeft zijn zevende opeenvolgende maand van winsten behaald, een prestatie die slechts één keer eerder in zijn geschiedenis is waargenomen.

De opwaartse reeks begon in september 2023, aangewakkerd door anticipatie rondom de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Sinds september 2023 heeft Bitcoin consequent de cijfers van de voorgaande maand overtroffen, wat duidt op een aanhoudende opwaartse traject. Nu het einde van maart nadert, met Bitcoin die handelt op $70.000, kan de markt getuige zijn van een zevende opeenvolgende bullish maand voor BTC.

De laatste keer dat Bitcoin een zevencijferige streak volhield, was in 2012, toen zijn prijs steeg van $4.89 naar $12.37. Opmerkelijk is dat na deze reeks Bitcoin een daling van 10% ervoer. Zo legde crypto firma Matrixport uit:

“Dit is slechts de tweede keer in de geschiedenis van Bitcoin dat zeven opeenvolgende maanden van positieve rendementen zijn behaald. Terug in 2012, zag de volgende maand een daling van 10% voordat weer zes maanden met opeenvolgende positieve rendementen werden gegenereerd.”

De huidige bullish sentiment heeft verder aanzienlijke kapitaalinstromen naar de markt aangetrokken. Coinbase, een prominente in de VS gevestigde beurs, zag onlangs zijn grootste instroom van USD Coin (USDC) stablecoin, in totaal $1,4 miljard, zoals gerapporteerd door CryptoQuant. Marktanalisten interpreteren deze toename in stablecoin stortingen als een teken van robuuste koopinteresse, wat mogelijk de deelname aan de cryptomarkt kan vergemakkelijken.

De instroom van USDC biedt liquiditeit, waardoor beleggers de markt kunnen betreden en digitale activa kunnen verwerven. Met verhoogde beleggersactiviteit kan de zoektocht van Bitcoin naar een nieuw prijsrecord op minder weerstand stuiten, wat mogelijk kan leiden tot verdere prijsstijgingen en de voortzetting van zijn winnende reeks.

Ondertussen wacht de markt nog steeds op een aanstaande Bitcoin halvering die de beloningen voor miners zou verminderen en de schaarste van Bitcoin zou vergroten. Dit evenement, dat naar verwachting de hoeveelheid BTC die dagelijks door miners wordt geproduceerd zal halveren, heeft historisch gezien de moeilijkheidsgraad van het minen en bullish prijsbewegingen getriggerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!