BlackRock’s Bitcoin ETF snel richting $10 miljard

Bitcoin ETF’s hebben een opmerkelijke week achter de rug. Na het verbreken van diverse records, hebben de nieuw gelanceerde ETF’s een ongekende instroom van kapitaal gezien. Te midden van deze opwaartse trend heeft BlackRock’s Bitcoin ETF (IBIT) bijzonder goed gepresteerd. Op dit moment nadert de verwachting dat IBIT de mijlpaal van $10 miljard aan activa zal bereiken sneller dan aanvankelijk gedacht.

BlackRock Bitcoin ETF nadert $10 miljard aan activa

Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas staat BlackRock’s Bitcoin ETF naar verwachting morgen op het punt de grens van $10 miljard aan activa te overschrijden. Deze mijlpaal wordt eerder bereikt dan verwacht, gezien eerdere prognoses die waren gesteld voor het einde van het kwartaal.

De instroom van kapitaal in Bitcoin ETF’s heeft recent een recordniveau bereikt, met $673 miljoen aan nieuwe investeringen sinds de lancering vorige maand. Dit komt samen met een sterke stijging van de BTC-prijs richting zijn hoogste punt ooit, als gevolg van een ‘aanbodschok’. IBIT brak zijn eigen record met een instroom van $612 miljoen, en heeft nu met $3,2 miljard zelfs het dagelijkse handelsvolume van de meeste grote Amerikaanse aandelen overtroffen, waarmee het zijn vorige record van $1,3 miljard ruimschoots heeft overtroffen. De totale instroom van kapitaal in BlackRock na deze recente ontwikkelingen overstijgt $7,15 miljard, waardoor het vermogen van het bedrijf bijna $9 miljard is toegenomen.

BlackRock’s Bitcoin ETF bereikt een nieuw hoogtepunt op de markt

Na een krachtige handelssessie gisteren, heeft BlackRock zich nu opgewerkt tot de top vier van de ETF-markten in het algemeen. Voorheen bevond BlackRock’s Bitcoin ETF zich op de zevende plaats. De toegenomen handelsactiviteit van Bitcoin ETF’s suggereert dat het vertrouwen van investeerders groeit. De bredere acceptatie heeft ook geholpen om de kloof te dichten tussen digitale valuta’s en traditioneel gereguleerde markten.

Voortzetting van de Bull Run voor Bitcoin-activa

Met een stijgende trend in de prijs van Bitcoin en een groeiende vraag naar ETF’s lijkt het opwaartse momentum voorlopig door te zetten. Wall Street-investeerders stappen massaal in Bitcoin ETF’s vanwege het hogere rendement op investeringen (ROI) ten opzichte van andere activa zoals goud, olie, aandelen en meer. De Crypto Fear & Greed Index heeft in vier jaar tijd zijn hoogste punt bereikt, met momenteel een niveau van 80, wat duidt op “extreme hebzucht” in de markt.

Zowel voorstanders van cryptocurrency als professionals in ETF’s zijn het erover eens dat BTC ETF’s beter presteren dan belangrijke marktindicatoren. De verwachting is dat de marktomvang en het beheerd vermogen van BTC ETF’s in de toekomst zullen blijven groeien. De markt gelooft nu dat alle exchange-traded funds beleggers zowel op lange termijn stabiliteit als aanzienlijke kort termijn rendementen bieden. Bovendien voorspelt de marktschatting veel hogere instromen van $10–$15 miljard in BTC Spot ETF’s in 2024 dan aanvankelijk werd gedacht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!