Top 3 crypto meme coins om in de gaten te houden dit weekend

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Het paasweekend staat voor de deur, maar de exchanges staan nooit stil. Met de Bitcoin halving in aantocht en een Solana crypto meme trend die voor enorme bull runs zorgt zijn investeerders massaal op zoek naar het gouden ei. We zet speciaal voor jou 3 meme crypto om in de gaten te houden tijdens het paasfeest.

Solana meme coins leveren grote winsten

De wereld van meme coins is natuurlijk altijd een omgeving geweest vol creatieve ideeën en bizarre uitspattingen. Sommige meme coins zijn maar een kort leven beschoren, andere projecten weten uit te groeien tot grote bekende namen en halen marktkapitalisaties van meer dan $1 miljard.

In de afgelopen weken is DogWifHat ($WIF) uitgegroeid tot een enorme crypto stijger. De Solana meme coin groeide binnen één maand met 887% en heeft nu een market cap van maar liefst $3,5 miljard. Daarmee is de token eerdere succesnummers als Bonk en Pepe voorbijgevlogen.

Afbeelding: Solana Meme coins zijn inmiddels goed voor $7 miljard market cap. Bron: CoinGecko

Opvallend is dat ook veel andere meme coins op Solana momenteel de top van de sector bestormen: Slerf, Book of Meme, Popcat en Bonk zijn andere voorbeelden van meme coins die van de crypto meme trend op deze chain profiteren.

Nu instappen bij deze meme coins lijkt echter niet verstandig. De crypto meme tokens zijn namelijk te groot om exponentieel te blijven groeien. Bovendien staan er andere kleine cryptomunten met potentie klaar om de volgende grote ontdekking te worden.

Doorgroeien naar crypto meme Dogecoin

De grote ambitie van elke crypto meme is uiteindelijk door te groeien naar de top van de apenrots: de meme coin met de grootste market cap worden. Met een marktkapitalisatie van liefst $30 miljard staat de bekende cryptomunt Dogecoin, ooit als grap begonnen, achtste op de ranking van grootste cryptomunten. De token heeft al meerdere keren enorme rally’s laten zien.

Dogecoin is een flink stuk groter dan de op één na grootste meme token, Shiba Inu (SHIB) Deze crypto heeft een marktkapitalisatie van $18 miljard. Ook na deze token volgt een groot gat, momenteel is de Solana coin DogWifHat de nummer drie op de lijst.

Het gouden ei van Columbus: Top 3 crypto om in de gaten te houden

We zijn dol op het zoeken naar nieuwe, onontdekte meme coins. Samen met experts bespreken we dagelijks de potentie van verschillende tokens. Zowel de bekendste cryptomunten als kleine cryptomunten met potentie gaan geregeld over de tong.

Speciaal voor de paasdagen hebben we een top 3 crypto samengesteld met tokens om nu in de gaten te houden. Ga als een (paas)haas naar de exchanges (of presale), want de tokens uit deze crypto top 3 wil je niet mislopen!

  1. Slothana – Meme coin mikt op speculatie
  2. Smog – Grootste Solana airdrop ooit
  3. Sponge – Bigger and Better dan x100 coin?

Een plek in de top 3 crypto krijg je niet zomaar, want die moet je echt verdienen. Wat maakt deze tokens zo bijzonder?

1. Slothana (SLOTH) – Meme coin mikt op speculatie

Slothana is een nieuwe crypto meme die gebruik maakt van de Solana blockchain. De vrolijk vormgegeven munt is een vette knipoog naar de wereld van de meme coins, waar investeerders vaak het verwijt krijgen dat ze met zo min mogelijk moeite zoveel mogelijk geld willen verdienen.

Als luiaard-meme coin (vergelijkbaar met Slerf) doet het team achter de token zo min mogelijk moeite om investeerders te trekken: de website van de token telt slechts één pagina, er zijn een aantal tweets verstuurd en dat is het.

Wat we weten van Slothana? Het doel is om een $420 miljoen ‘Crypto Chad’ te worden, 1 SOL staat gelijk aan 10.000 SLOTH en de token is nu verkrijgbaar in de presale.

Ondertussen gaan er allerlei geruchten rondom de token rond. Zo zou het team achter de token banden hebben met het team dat voor $SMOG verantwoordelijk is. Daarnaast zouden er zelfs Binance listings aanstaande zijn, wat de interesse in de token flink kan opstoken.

In de eerste week van de presale werd al meer dan $2,3 miljoen (!) opgehaald door de token, wat een indicatie is dat verschillende whales al in de presale instappen. Ook meedoen aan deze hoog speculatieve token? Zorg dan dat je snel meedoet, want de presale kan elk moment sluiten.

Nu naar Slothana

2. Smog (SMOG) – Grootste Solana crypto airdrop ooit

Het ideale moment om Smog te kopen lijkt aangebroken. De vrolijk vormgegeven Solana meme coin heeft bekendheid gekregen door de aankondiging van de grootste crypto aidrop op deze blockchain ooit.

Liefst 35% van het totale aantal tokens zal door middel van deze airdrop aan investeerders worden uitgekeerd. Wie zijn tokens voor lange tijd vastzet of veel tokens in bezit heeft, krijgt een groter deel van de airdrop in bezit.


Het is niet bekend wanneer de airdrop zal plaatsvinden, maar speculatie doet rare dingen met een koers. Zo ging de token al x75. Veel vroege investeerders kregen natte voeten en besloten nog voor de airdrop de token te verkopen.

Daardoor daalde de koers van de token sterk. Het is echter de vraag of investeerders er verstandig aan hebben gedaan zo snel al te verkopen: FOMO bouwt zich op rondom de SMOG aidrop. Mogelijk is dit het ideale moment om alsnog in Smog te stappen en mee te profiteren.

De koers van de token kan immers snel stijgen, terwijl de airdrop steeds dichterbij komt.

Nu naar Smog

3. Sponge V2 – Groter en beter dan x100 voorganger?

De resultaten van de crypto meme Sponge spreken voor zich. Tijdens de bear market in 2023 kon een groei naar een market cap van $100 miljoen gerealiseerd worden. Sommige investeerders liepen de deur uit met winstfactoren van x100 of meer.

Het Sponge team doet nu een poging om dit succes te herhalen. Met een token die ‘Bigger and Better’ moet worden dan zijn voorganger: SpongeV2, is dit zeker een crypto om in de gaten te houden.


Ten opzichte van het gemankeerde SpongeV1 heeft SpongeV2 de nodige verbeteringen ondergaan. Zo is er bij deze nieuwe token sprake van listings op de beste exchanges vanaf het prille begin, is er een levensgrote community om de token te ondersteunen en kunnen investeerders bovendien gratis crypto verdienen met een eigen Play-2-Earn game.

Daarnaast is er met de inkomsten van SpongeV1 een enorm marketingbudget vrijgemaakt, wat de crypto meme onder de aandacht moet brengen bij investeerders wereldwijd. 

De bridge tussen SpongeV1 en SpongeV2 is ondertussen gemaakt: SpongeV2 opereert nu onder de ticker $SPONGE. Wanneer je wilt instappen bij deze token kun je terecht op verschillende exchanges, maar ook gebruikmaken van de officiële website.

Kopen met Polygon (MATIC) via de website heeft de voorkeur: hierdoor krijg je rewards tot wel 386%. Mis deze nieuwe kans op x100 dus niet.

Nu naar Sponge V2

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!