Bitwise stapt naar voren met gedurfde Ethereum ETF-aanvraag

Bitwise Asset Management heeft een S-1 formulier ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Ethereum (ETH) Spot exchange-traded fund (ETF).

Bitwise zet door ondanks regelgevende aarzelingen

Hoewel de huidige onzekerheid op het gebied van regelgeving duidelijk is, heeft Bitwise resoluut geprobeerd een spot Ethereum ETF te introduceren. Dit initiatief is een reactie op het marktsucces van eerder geïntroduceerde spot Bitcoin ETF’s, die sinds hun introductie een vrij hoog handelsvolume hebben gehad.

Het indienen van het S-1 formulier is een cruciaal onderdeel van het proces, wat de intentie van Bitwise aangeeft om een ETF aan te bieden die de prestaties van Ethereum direct volgt. In tegenstelling tot op futures gebaseerde ETF’s, zou een spot ETF beleggers blootstelling bieden aan het daadwerkelijke Ethereum-activum. De beslissing van Bitwise om door te gaan met de indiening wijst op een positief geloof in het potentieel van Ethereum en de aantrekkelijkheid ervan voor beleggers.

Potentiële goedkeuring van spot Ethereum ETF

Gezien de recente indiening van Bitwise, begonnen industrie-experts de mogelijkheid van acceptatie door de SEC te evalueren. Volgens de schattingen van Bloomberg ETF-analisten is de goedkeuringskans ongeveer 30%, een aantal dat voorzichtig optimisme aangeeft en de verzoenende regelgevende omgeving weerspiegelt.

Naast de S-1 indiening, had Bitwise een 19b-4 formulier ingediend met een uitgebreide analyse van de correlatie tussen de spot- en futuresmarkt van Ethereum. Het doel van deze analyse is om een van de meest kritieke kwesties van de SEC aan te pakken – de link tussen de spot- en futuresmarkten.

Vergelijkende analyse van Ethereum en Bitcoin ETF’s

De richting van Bitcoin ETF’s zet in wezen de toon voor de discussie over Ethereum ETF’s. Bovendien heeft de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de SEC een patroon vastgesteld dat de hoop voedde dat equivalente producten voor Ethereum zouden volgen. De unieke eigenschappen en marktdynamiek van Ethereum kunnen echter een andere route naar ETF-goedkeuring creëren.

Bitwise, terwijl het blijft vorderen met de indiening van de Ethereum ETF, heeft nog geen staking-taal in zijn aanvraagfase opgenomen, een keuze die het scheidt van sommige concurrenten zoals Fidelity. Deze methode is een strategische beslissing om het goedkeuringsproces te vereenvoudigen door alleen te concentreren op het spot handelsaspect van Ethereum.

De resultaten van de aanvragen moeten nog worden bepaald, aangezien de SEC ze beoordeelt. De regelgevende autoriteit heeft bovendien beslissingen over spot Ethereum ETF’s uitgesteld tot eind mei, wat wijst op een zorgvuldige en weloverwogen benadering van de nieuwe financiële instrumenten.

Tegelijkertijd merkte Bitwise CIO Matt Hougan op dat een latere lancering voordeliger zou zijn omdat het traditionele financiën meer tijd zou geven om zich aan te passen aan en de impact van Bitcoin ETF’s te verwerken. Dit aspect van visie impliceert een strategische kijk die berust op de noodzaak om nieuwe producten compatibel te maken met de bereidheid van markt- en regelgevende instanties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!