Fidelity’s volgende stap: Voorstel Ethereum spot ETF

Fidelity, een grote speler op het gebied van vermogensbeheer met $4,5 biljoen onder beheer, heeft een gedurfde stap gezet. Het bedrijf heeft een S-1 formulier ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een spot Ethereum (ETH) Exchange-Traded Fund (ETF). Deze indiening, gedaan op woensdag, wijst op de plannen van Fidelity om het Fidelity Ethereum Fonds met staking functies te lanceren.

Fidelity pioniert met nieuw Ethereum ETF-voorstel

De zet volgt op de historische goedkeuring door de SEC van de eerste Spot Bitcoin ETF in Amerika, die eerder dit jaar werd verleend. Fidelity was een van de eerste 11 uitgevers die groen licht kregen voor een Spot Bitcoin ETF, wat de komst van digitale activa-investeringsproducten benadrukt. Goedkeuring werd een essentiële factor in het succes van Bitcoin (BTC), aangezien de waarde van de digitale valuta in maart 2024 een nieuw record van $73.000 bereikte.

Het succes van Spot Bitcoin ETFs heeft enorme interesse gewekt in de volgende cryptocurrency die op soortgelijke wijze zal worden behandeld. Als nummer twee in marktkapitalisatie werd Ethereum een van de voornaamste kandidaten. De meest recente indiening door Fidelity toont een aanzienlijke inspanning om een Spot Ethereum ETF werkelijkheid te maken en dus een sterke drijfveer van het bedrijf om het aanbod van digitale activa uit te breiden.

Industriegiganten zien Ethereum als volgende ETF

Een Ethereum Spot ETF is gezien als een mogelijkheid waar men op wacht en aan twijfelt vanwege de voortdurende beoordeling van de SEC over de beveiligingsstatus van Ethereum. Ondanks deze moeilijkheden zijn experts uit de industrie, inclusief de hoofd juridisch adviseur van GrayScale, Craig Salm, hoopvol over toekomstige goedkeuringen. Salim verwees naar het eerdere geval toen de Spot Bitcoin ETF werd goedgekeurd, wat aangeeft dat er een makkelijkere weg zou kunnen zijn voor Ethereum ETF-aanvragen.

Het voorstel van Fidelity voor het Fidelity Ethereum Fonds beschrijft de plannen van de ETF om aandelen uit te geven die zullen handelen op de Chicago Board Options Exchange (CBOE), evenals stakingsmechanismen. Deze inspanning is niet de eerste proef van Fidelity met een Ethereum exchange-traded fund. In november vorig jaar sloten deze handelaars zich aan bij BlackRock, VanEck en Ark Invest, die ook een aanvraag indienden voor een Spot Ethereum ETF. De recente indiening onderstreept de voortdurende interesse van Fidelity in innovatieve investeringsproducten binnen de cryptoruimte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!