Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor regelmatige Ethereum-dalingen

De recente schommelingen in de prijs van Ethereum hebben de aandacht getrokken van grote spelers zoals FTX en Alameda Research. In de afgelopen dagen tonen gegevens van Spot on Chain aan dat deze entiteiten actief grote hoeveelheden Ethereum hebben verplaatst, met een totaal van 6.500 ETH ter waarde van $24,57 miljoen, naar Coinbase. Interessant is dat deze transacties nauwlettend zijn gevolgd door opmerkelijke dalingen in de marktwaarde van Ethereum, wat wijst op een mogelijke correlatie tussen de bewegingen van FTX en Alameda Research en de dynamiek van de Ethereum-prijs.

Spot on Chain / X

Analyse van recente transacties en prijseffecten FTX en Alameda Research zijn druk geweest op de Ethereum-markt, met het uitvoeren van meerdere transacties in de afgelopen dagen. Deze transacties omvatten aanzienlijke hoeveelheden Ethereum die naar Coinbase worden gestort, samen met bewegingen van andere activa ter waarde van $6,26 miljoen.

Opmerkelijk is dat de markt snel heeft gereageerd op deze transacties, waarbij Ethereum opvallende prijsdalingen heeft ervaren na de meerderheid van deze bewegingen. Grafische weergaven van deze prijsbewegingen benadrukken de correlatie tussen de transacties uitgevoerd door FTX en Alameda Research en de daaropvolgende dips in de marktwaarde van ETH, wat wijst op een mogelijke oorzakelijke relatie tussen de twee.

Wat betreft technische analyse onthult de huidige prijstrend van Ethereum de vorming van een significante bearish trendlijn, met weerstand waargenomen rond $3.850. Belangrijke weerstandsniveaus zijn geïdentificeerd nabij $3.850 en de trendlijn, nauw verbonden met het 50% Fibonacci-retracementniveau van recente hoogte- en dieptepunten. Potentiële scenario’s voor de prijsbeweging van Ethereum hangen af van het doorbreken van deze weerstandsniveaus.

Een succesvolle doorbraak boven $3.880 zou een opleving in de bullish momentum kunnen signaleren, met mogelijk Ethereum dat richting de $4.000-markeer gaat. Daarentegen kan het niet overwinnen van $3.850 leiden tot verdere neerwaartse beweging. Initiële ondersteuning wordt verwacht rond $3.680, gevolgd door een belangrijke ondersteuningszone nabij $3.600. Een beslissende doorbraak onder $3.500 zou een diepere daling kunnen veroorzaken richting $3.350, wat een nauwlettende monitoring van belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus rechtvaardigt in de komende dagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!