Cardano’s USDM stablecoin lanceert vandaag in VS

Cardano (ADA) doorbrak donderdag de weerstand van $0,8 na 21 maanden eronder te hebben gehandeld, hoewel het daarna snel corrigeerde na een bredere terugval in de prijzen van cryptocurrency. Op de wekelijkse tijdschaal lijkt de prijs van Cardano echter in een opwaartse trend te zitten, die verder ondersteund zou kunnen worden door de aanstaande lancering van zijn stablecoin, USDM, in de Verenigde Staten.

De lancering van Cardano’s USDM in de Verenigde Staten vindt vandaag plaats

Mehen Finance LLC is van plan om de USDM stablecoin in 19 staten in de VS uit te rollen met een directe fiat-oprit naar het Cardano-ecosysteem. De munt is volledig fiat-gedekt, met elke USDM gekoppeld 1:1 aan de Amerikaanse Dollar (USD).

De lancering, die in oktober voor het eerst werd aangekondigd, is klaar om nieuwe gebruikers naar het smart contract blockchain platform te trekken en hen toegang te geven tot verbeterde web3-functies die voorheen onmogelijk waren op Cardano.

Bovendien zal USDM dienen als een grote stimulans voor Cardano’s DeFi-ecosysteem, dat te kampen heeft gehad met trage groei door een gebrek aan crypto-infrastructuur. Het zou dienen als een betrouwbare handelspartner voor projecten binnen Cardano, meer gebruikers aantrekken en de liquiditeit in het proces verhogen. Dit zou ook kunnen dienen als een signaal voor DeFi-protocollen die sceptisch waren over lancering op het blockchain platform.

Actieve portefeuilles bereiken een belangrijke mijlpaal

Een paar maanden terug, in september 2023 om precies te zijn, stonden actieve portefeuilles op Cardano op een dieptepunt van rond de 300.000. Echter, met de lancering vandaag op zaterdag, is dat aantal overgestoken naar 600.000, een hoogte die voor het laatst gezien werd in september 2022, volgens gegevens van Danogo, een DEX op Cardano.

De totale waarde vergrendeld (TVL) op Cardano groeit ook gestaag, waarbij alle top 10 protocollen winst boeken in de laatste 24 uur. Indigo, MinSwap en Liqwid leiden andere protocollen op het platform met een grote voorsprong in termen van TVL.

De recente verbetering in netwerkactiviteit komt ook op een moment dat ADA kortstondig de weerstand van $0,8 doorbrak op donderdag, waardoor zijn schatkist de $1 miljard overschreed, hoewel deze waarden enigszins daalden nadat de prijzen op vrijdag corrigeerden. Gezien de potentiële impact van de Amerikaanse uitrol van USDM op de Cardano-gemeenschap, kan de prijsstijging wijzen op een correlatie met verbeterde on-chain activiteit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!