Cardano verwelkomt zijn eerste fysiek ondersteunde stablecoin, USDM

Cardano (ADA) blijft niet achter bij de nieuwe ontwikkelingen in het cryptolandschap. Als koploper in de wereld van blockchain-platforms staat Cardano op het punt een belangrijke ontwikkeling te omarmen: de lancering van zijn eerste stablecoin die gekoppeld is aan fiat, genaamd USDM. Het brein achter dit vooruitstrevende initiatief is het Mehen Protocol.

Op 12 oktober vond een fascinerend gesprek plaats tussen Steven Fisher, de energieke CEO van Mehen, en Matthew Plomin, de scherpe CFO. Deze boeiende uitwisseling van gedachten kreeg vorm op het AllinCrypto-platform, waar Plomin licht wierp op de oorsprong van USDM. Zijn verhaal draaide om een identificeerde uitdaging in DJED, die als de allereerste native stablecoin van Cardano een prominente rol speelt.

Het doolhof van crypto regelgeving navigeren is verre van eenvoudig. Onder het bekwame leiderschap van Plomin heeft Mehen echter haar weg gevonden dankzij het stevige juridische fundament dat is gelegd door USDC. Om hun naleving van regelgeving te versterken, heeft Mehen strategisch samengewerkt met een vooraanstaande advocaat die bedreven is in Amerikaanse valutawetten.

Het toewijding van het Mehen-team aan regelgevende naleving verdient lof. Plomin deelde inzichten in hun voortdurende inspanningen om goedkeuring te verkrijgen in meerdere rechtsgebieden. Hoewel de strenge regels in New York en aanzienlijke kosten uitdagingen vormen, beperkt de visie van Mehen zich niet tot de Verenigde Staten; ze richten hun blik op veelbelovende gebieden zoals Puerto Rico en de Maagdeneilanden.

Om hun reis te markeren, onthulde Fisher een belangrijke mijlpaal: goedkeuring van USDM in 12 staten. Dit opent de deur naar een geplande zachte lancering in november, met het podium volledig gereed voor een grootschalige introductie in december.

Tot nu toe draaide Cardano’s stablecoin-spel om algorithmische aanbiedingen zoals DJED. Maar met de komst van het Mehen Protocol staat de DeFi-arena van Cardano op het punt een facelift te krijgen. Het staat allemaal klaar om een tijdperk in te luiden waarin kapitaalefficiëntie naadloos samengaat met regelgevende naleving.

Wat is Mehen’s USDM precies?

USDM, voortgekomen uit het Cardano-netwerk, onderscheidt zich als een bijzondere stablecoin. Wat het uniek maakt, is dat het een hybride model hanteert waarin verschillende elementen uit uiteenlopende financiële frameworks zoals fiat-valuta, algoritmische berekeningen en tastbare grondstoffen samenkomen, allemaal met als doel om prijsstabiliteit te waarborgen. Dit betekent dat USDM niet uitsluitend afhankelijk is van één enkele methode om zijn waarde te behouden, maar eerder een veelzijdige benadering hanteert.

Het hybride karakter van USDM wordt versterkt door de combinatie van garanties, algoritmische berekeningen en tastbare activa. Garanties kunnen dienen als financiële reserves die de waarde van USDM ondersteunen, terwijl algoritmes worden gebruikt om het aanbod en de vraag naar de stablecoin te reguleren. Tastbare activa, zoals grondstoffen, kunnen ook worden betrokken om extra waarde en stabiliteit aan de munt toe te voegen.

Als alles volgens het plan verloopt, wordt verwacht dat USDM haar mainnet lanceert in het tweede kwartaal van 2023. Dit betekent dat de stablecoin tegen die tijd volledig operationeel zal zijn en beschikbaar zal zijn voor gebruik binnen het Cardano-ecosysteem en daarbuiten. Het unieke hybride model en de diverse elementen waarop USDM vertrouwt, maken het een veelbelovende toevoeging aan de wereld van digitale valuta en stabiliteitsmechanismen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!