Bitcoin overtreft goud in beleggerswallets, aldus JPMorgan

De Bloomberg Terminal op het X sociale media platform heeft getweet dat volgens analisten van een grote bankgigant, JP Morgan, Bitcoin goud heeft overtroffen in de wallet-allocatie van investeerders.

In het bijzonder heeft de pionierscryptocurrency een allocatie die 3,7 keer groter is dan die van goudstaven. De analisten noemden ook de recente miljarden aan Amerikaanse dollars die zijn geïnvesteerd in spot Bitcoin (BTC) ETF’s in de afgelopen twee maanden sinds hun goedkeuring in januari, inclusief de enorme Bitcoin-uitstroom van Grayscale.

Deze opmerkelijke instromen suggereren dat de Bitcoin ETF-markt een grote kans heeft om een indrukwekkende $62 miljard te bereiken in vergelijking met goud. In februari zag de crypto-markt een algehele stijging in de totale marktkapitalisatie – met meer dan 40% maand-op-maand, waardoor deze $2,2 biljoen bereikte, voornamelijk dankzij de stijging van Bitcoin met 45% en Ethereum (ETH) met 47%.

Altcoins volgden, met dubbelcijferige stijgingen, evenals zowel DeFi als NFT sectoren van de markt. In maart heeft Bitcoin verschillende opeenvolgende all-time highs verpletterd, te beginnen vanaf $69,200 en tot nu toe pauzerend op de historische piek van $73,750 die werd bereikt op 14 maart. Echter, gedurende de afgelopen 24 uur, is de vlaggenschip cryptocurrency met ongeveer 10% gedaald, en is gedaald tot het huidige niveau van $67,905.

Prominente investeerder met verschillende activa in zijn wallet en auteur van het klassieke boek “Rich Dad Poor Dad” Robert Kiyosaki deelde zijn mening op de X app over waarom Bitcoin superieur is aan goud. Kiyosaki deelde dat hij geïnvesteerd is in goud, zilver en Bitcoin, en zelfs oliebronnen bezit. Echter, hij gelooft dat BTC superieur is aan al die andere vanwege één grote reden – wanneer de prijs van goud/zilver/olie stijgt, kan er meer van worden gedolven.

In tegenstelling tot hen, werd het totale aanbod van Bitcoin beperkt tot 21 miljoen munten door zijn mysterieuze maker Satoshi Nakamoto in 2009 toen BTC in de wereld werd geïntroduceerd. Onlangs deed Robert Kiyosaki een epische Bitcoin prijsvoorspelling, waarbij hij zei dat hij verwacht dat BTC tegen het einde van dit jaar een zes-cijferige waarde zal bereiken – $300.000.

Zijn ultra-bullish voorspelling wordt gedaan rekening houdend met het naderende halveringsevenement en het feit dat ETF’s doorgaan met het opkopen van Bitcoin van de markt. Momenteel kopen ze x12.4 de hoeveelheid BTC die per dag wordt geproduceerd (dat is 900 BTC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!