Louisiana introduceert wetsvoorstel over Bitcoin-rechten

Louisiana heeft zich gemeld als de 11e staat die officieel een wetsvoorstel introduceert gericht op het beschermen van fundamentele Bitcoin (BTC) rechten. Gesponsord door Louisiana State Rep Mark Wright, belicht het wetsvoorstel verschillende beschermingen voor Bitcoin-gebruikers, waardoor hun recht om deel te nemen aan het ecosysteem van digitale valuta wordt versterkt. De update komt temidden van de fenomenale Bitcoin-prijsrally die de $68.000 overschreed.

Volgens een bericht op X van de CEO en oprichter van de Satoshi Act Fund, Dennis Porter, heeft Louisiana State Rep. Mark Wright onlangs een wetsvoorstel geïntroduceerd om Bitcoin-rechten te behouden. Porter verklaarde: “Dit baanbrekende wetsvoorstel, gepromoot door Mark Wright, is een bewijs van de groeiende erkenning van het belang van Bitcoin in de digitale economie van vandaag.”

De wetgeving garandeert de vrijheid om Bitcoin te “kopen, verkopen en verhandelen”, terwijl het ook essentiële processen zoals mining en validatie ondersteunt. Bovendien benadrukt het de belangrijkheid van zelfbeheer, waarbij individuen “controle hebben over hun digitale activa.”

Porter benadrukte het belang van deze wettelijke inspanningen. Hij schreef: “Deze wetsvoorstellen dienen als een cruciaal instrument om ervoor te zorgen dat de toekomst van Bitcoin en andere digitale activa kan floreren binnen de VS.” Door dergelijke maatregelen te nemen, beschermen staten zoals Louisiana niet alleen de rechten van gebruikers, maar bevorderen ze ook een omgeving die gunstig is voor Bitcoin-innovatie en -groei.

Met meer staten die de rechten van Bitcoin-gebruikers erkennen en beschermen, staat het land aan de voorhoede van een financiële revolutie. Vorige maand kwamen Ohio, South Carolina en Mississippi naar voren als leiders in het beschermen van de rechten van burgers om Bitcoin te gebruiken. Deze staten introduceerden wetsvoorstellen die gericht waren op het versterken van de fundamentele vrijheden die gepaard gaan met digitale valuta.

Deze ontwikkeling viel samen met analisten die een bullish traject voor de Bitcoin-prijs voorspelden. Het initiatief werd geleid door Rep. Demetriou uit Ohio, Senator Verdin uit South Carolina en Rep. Steverson uit Mississippi.

Bovendien benadrukten zij dat deze wettelijke inspanningen de kernprincipes van het gebruik van Bitcoin handhaven. Net als het wetsvoorstel van Louisiana streefden deze wetsvoorstellen ernaar om de onbeperkte mogelijkheid om Bitcoin te kopen, verkopen, verhandelen, minen en zelfbeheer te garanderen.

De Bitcoin-prijs piekte onlangs op $68.785 terwijl de bullish run doorging. Hoewel de waarde van BTC later terugzakte naar het niveau van $66.000, werden de recente winsten niet tenietgedaan. Op het moment van schrijven was de Bitcoin-prijs met 2,59% gestegen tot $66.738,76. Ondertussen kon de grootste crypto een marktkapitalisatie van $1,31 biljoen tonen.

Bovendien schoot het handelsvolume met 92,93% omhoog naar $76,54 miljard in de afgelopen 24 uur. Vanwege de voortdurende prijsrally hebben crypto-analisten prijstargets van wel $600.000 op de lange termijn aangeboden. Bovendien verwachten analisten zelfs dat Bitcoin de gigantische marktkapitalisatie van goud van $13 biljoen zal overtreffen.

Ondertussen steeg het openstaande belang van BTC met 7,78% naar $32,60 miljard, wat een recordhoog cijfer is. Op het gebied van liquidatie domineren shorts met $93,46 miljoen aan liquidaties binnen de afgelopen 24 uur, volgens Coinglass. Vanwege deze short squeeze zou de Bitcoin-prijs hoger kunnen worden gestuwd. Ondertussen hebben long traders te maken gehad met een massale liquidatie van $64,88 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!