Bitcoin’s Fear and Greed Index bereikt driejaars hoogtepunt

Met Bitcoin (BTC) dat een all-time high (ATH) nadert, heeft de cryptocurrency Fear and Greed Index 90 bereikt. Het niveau van 75-100 toont een extreem hoog niveau van hebzucht en betekent dat handelaren op de markt in de stemming zijn om meer te kopen. Wanneer de markt stijgt, neigen mensen meer cryptocurrency te accumuleren, wat betekent dat ze hebzuchtiger worden, een fenomeen dat leidt tot hogere prijsbewegingen.

Uit de grafiek blijkt dat de metric de afgelopen jaren onder de 70 is geweest. Het marktsentiment is merkbaar verbeterd sinds afgelopen najaar te midden van het marktherstel en de overgang naar een bullish fase.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld op $66.700. In de afgelopen 24 uur is de activa in prijs gestegen met 2,4%; in 7 dagen is deze met 17,7% gestegen. De marktkapitalisatie van Bitcoin heeft zijn all-time high bijgewerkt naar meer dan $1,3 biljoen, en op 4 maart bereikte de BTC-prijs $68.600 – net onder het eerder in november 2021 geregistreerde all-time high.

Tegen deze stijging bedroeg het volume aan liquidaties op futures op de cryptocurrency-markt meer dan $560 miljoen. De meeste liquidaties vonden plaats op handelsparen met Bitcoin, Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB). De grootste hoeveelheid liquidaties is traditioneel geregistreerd op de cryptocurrency-exchanges Binance en OKX.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!