Aankomende Bitcoin halving zorgt voor bullish sentiment, bekendste crypto analisten voorspellen BTC koers stijging naar $273.000

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De afgelopen maanden hebben vooral in het teken gestaan van stevige Bitcoin bull runs. Zo klom de Bitcoin koers van ongeveer $25.000 in oktober naar een actueel niveau rond de $62.000. Desondanks kenmerkte de laatste week zich door consolidatie, wat sommige analisten deed speculeren over een mogelijke correctie op korte termijn.

De bekendste crypto-experts zijn echter van mening dat Bitcoin op lange termijn zal stijgen naar niveaus die het huidige all-time high (ATH) ver overstijgen. In dit artikel onderzoeken we de redenen achter deze verwachting.

Actuele Bitcoin koers

Er zijn optimistische resultaten beschikbaar wat betreft de Bitcoin koers van deze week. De koers wist daarbij de maand februari met een bevredigend bedrag te beëindigen, de koers haalde een hoogtepunt van meer dan $62.000 dollar. Ondanks de kleine dip onder het steunniveau aan het begin van de week, wist de coin deze week zich een weg terug naar boven te banen. 

Deze week heeft de koers dus een flinke stijging ondervonden. Aan het begin van de week stond de koers op $50.870 en deze is in de loop van de week gestegen naar $61.000 dollar. Op het moment staat de Bitcoin koers op $61.630, wat een minimale daling aangeeft ten opzichte van gisteren. Goed nieuws en een positief vooruitblik voor Bitcoin investeerders. 

Bitcoin koers verwachting – BTC naar nieuwe ATH volgens bekendste crypto analisten

Ondanks de consolidatie en speculaties over een mogelijke correctie, heerst er nog steeds veel enthousiasme en een positief sentiment rondom Bitcoin. Sommige analisten zijn er stellig van overtuigd dat de aankomende Bitcoin halving de prijs naar $273.000 kan stuwen, gebaseerd op historische vraag- en aanbodverhoudingen en markttrends.

Zo heeft de bekende cryptoanalist Willy Woo aangegeven dat er dagelijks $607 miljoen aan nieuw kapitaal naar het Bitcoin-netwerk vloeit, terwijl er dagelijks voor $46 miljoen aan Bitcoin wordt gemined. Dit wijst erop dat de vraag naar Bitcoin aanzienlijk hoger is dan het aanbod, wat de waarde van Bitcoin op lange termijn aanzienlijk kan doen stijgen. Dit geldt vooral als de Bitcoin halving het aanbod van nieuwe bitcoins per blok halveert.

Bitcoin als wapen tegen inflatie en manipulatie

Robert Kiyosaki, schrijver van Rich Dad, Poor Dad, verkondigde daarnaast dat de Bitcoin koers flink kan stijgen door zijn rol als waardeopslag. Bitcoin is volgens Kiyosaki een soortgelijke investering als commodities, zoals goud en zilver. Door te investeren in goud, zilver, maar vooral ook Bitcoin, kunnen investeerders zich wapenen tegen inflatie en manipulatie. Het is dus een bescherming van je kapitaal.

In veel interviews en uitingen op social media benadrukt Robert Kiyosaki dat de aandelenmarkt en valuta’s, zoals de euro en de dollar, worden gemanipuleerd. Er wordt voortdurend nieuw geld gedrukt, wat de waarde van spaargeld doet dalen. Bovendien beschuldigt hij Wall Street ervan de aandelenmarkt te manipuleren, waardoor ook dit geen betrouwbare investering zou zijn. Wat kun je dan

De hoeveelheid goud, zilver en Bitcoin is beperkt en kan niet verder worden uitgebreid, in tegenstelling tot geld, waarvan de hoeveelheid wel kan toenemen. Dit maakt Bitcoin schaars en een ideale bescherming van je kapitaal.

Naarmate meer mensen zich bewust worden van deze situatie, verwacht Kiyosaki dat de koers van Bitcoin aanzienlijk zal stijgen. Hij voorspelt de Bitcoin koers tegen juni 2024 de $100.000 kan bereiken.

Bekendste crypto analist op X verwacht stijging op korte termijn

Een van de bekendste cryptoanalisten op X heeft ook een zeer optimistische kijk op de ontwikkeling van de Bitcoin koers. Hij ziet de huidige consolidatie als een tijdelijke pauze voordat de koersstijging wordt voortgezet. Het is mogelijk dat de Bitcoin koers daalt naar $48-$49k voordat het opwaartse momentum terugkeert.

Op korte termijn voorziet hij een stijging naar $54-58k, waarbij ook aanzienlijk kapitaal zal verschuiven naar de altcoins. Veel altcoins staan op dit moment nog 40-80% onder hun all-time highs. Ze zullen daarom spoedig de aandacht trekken van veel investeerders, zeker wanneer Bitcoin enigszins oververhit raakt in de aanloop naar de Bitcoin halving in april.

Veelbelovende nieuwe cryptomunten tijdens Bitcoin halving hype

Wij hebben nieuwe altcoins die kunnen profiteren van een stijgende en oververhitte Bitcoin koers. Deze tokens hebben allemaal unieke concepten die hun succes op de lange termijn kunnen garanderen. Toch bieden ze ook op de korte termijn een interessante optie, want ze staan nog aan het begin van hun groeicurve. Als het kapitaal vanuit Bitcoin overstroomt naar de altcoin sector, kunnen deze projecten allemaal flink stijgen. 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Profiteer maximaal van Bitcoin halving

Bitcoin Minetrix is een nieuw project dat Bitcoin mining weer terug wil brengen bij de particuliere belegger. De Bitcoin mining sector is over de afgelopen jaren namelijk een stuk centraler geworden, waarbij alleen nog grote bedrijven nog efficiënt Bitcoins kunnen minen. Zij beschikken namelijk over genoeg apparatuur en kapitaal om individuele miners weg te concurreren.

De dominantie van Bitcoin farms binnen de Bitcoin mining sector lijkt echter voorbij. Via het platform van Bitcoin Minetrix kunnen particulieren nu namelijk ook weer efficiënt Bitcoin minen via een uniek Stake-to-Mine mechanisme. Door de native token BTCMTX te kopen en vervolgens te staken, kun je cloud mining credits ontvangen. Deze credits kun je inzetten voor een deel van de Bitcoin cloud mining opbrengsten.

Dit project staat nog helemaal aan het begin van de groei, want je kunt de BTCMTX token nog kopen in de presale. Direct na je aankoop is het mogelijk om de token te staken. Hier ontvang je tijdens de presale alleen nog extra BTCMTX tokens voor, maar na het aflopen van de presale krijg je ook cloud mining credits als beloning.

Inmiddels is er al meer dan $11,2 miljoen opgehaald in de presale en steeds meer investeerders krijgen het project in het vizier. Het is dus raadzaam om snel te handelen om BTCMTX tokens tegen deze prijs te kopen, want na de lancering op exchanges zal de prijs naar verwachting flink stijgen. 

Investeer in Bitcoin Minetrix 

Smog (SMOG) – Bekendste crypto meme hype van dit moment

Smog is ook een gloednieuwe altcoin die veel hype creëert op social media. De SMOG token is gelanceerd op de Solana blockchain en gebruikt haar meme coin karakteristieken om op de korte termijn explosieve rendementen op te leveren voor investeerders.

Het team achter SMOG token wil social media in vuur en vlam zetten door de grootste crypto airdrop ooit te lanceren op de Solana blockchain. Door SMOG tokens te kopen en te staken, kun je jezelf een plekje verschaffen in de airdrop. Vervolgens kun je plekken stijgen op de ranglijst om hogere beloningen te ontvangen. Hiervoor kun je punten verzamelen via verschillende ‘quests’, zoals bepaalde berichten delen op X of speciale accounts volgen.

De SMOG token is onlangs gelanceerd op de Solana blockchain via een ‘fair launch’. Hierdoor was de token voor alle investeerders tegelijk beschikbaar en had iedereen een gelijke kans om de token tegen een lage prijs in te slaan. Direct na de lancering steeg de koers explosief met meer dan 100%, wat veel goeds belooft voor de toekomst.

Wil je ook SMOG tokens kopen? Dan kun je via de decentralized exchange (DEX) Jupiter tegen een mooie prijs investeren in de veelbelovende cryptomunt. Daarnaast is de token ook nog te koop via de Smog website. Hier krijg je momenteel een 10% bonus als je de token koopt en direct staked. Neem dus snel een kijkje op de website en profiteer.

Investeer in de Smog Token

Sponge V2 (SPONGEV2) – Project met staat van dienst lanceert nieuwe token

Sponge is een project dat bij veel investeerders waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. In mei 2023 lanceerde dit project al een zeer succesvolle meme coin, die vroege investeerders destijds rendementen van maar liefst honderd keer hun inleg opleverde. Na de initiële hype nam de koers echter weer af, voornamelijk omdat de token geen praktische toepassing had. Met de introductie van de Sponge V2 token is dit probleem nu verholpen.

Met de nieuwe upgrades wil Sponge de markt opnieuw veroveren. Het team heeft inmiddels ervaring hoe ze dit kunnen bewerkstelligen. Daarom kan het zeker een interessante optie zijn om voor de volgende Bitcoin halving te investeren in Sponge. Veel van de bekendste crypto analisten verwachten namelijk dat Sponge een goede kans maakt om flink te stijgen, waaronder YouTuber Corné Marchand in de onderstaande video:

Veel investeerders zijn zeer bullish over de nieuwe Sponge token door hoofdzakelijk twee redenen. Ten eerste is het stakingmechanisme sterk verbeterd, waardoor je Sponge V2 tokens kunt staken tegen een zeer aantrekkelijke APY. Daarnaast gaat Sponge V2 een belangrijke rol spelen in een nieuwe Play-to-Earn racegame.

De token was alleen aan te schaffen via een Stake-to-Bridge mechanisme, waarbij investeerders Sponge V1 tokens konden staken in ruil voor Sponge V2 tokens. Inmiddels is de token ook gelanceerd op de Polygon blockchain. Het is verstandig om de socials van Sponge in de gaten te houden voor verdere updates over exchange listings.

Investeer in Sponge V2

eTukTuk (TUK) – Duurzame crypto verbetert wereld voor iedereen

eTukTuk is een crypto die helemaal in het nieuwe Web3 en de aankomende Bitcoin halving past. Het project heeft namelijk een duurzame crypto gelanceerd die volgens de bekendste cryptoanalisten veel investeerders gaat aantrekken. Het project gaat namelijk meehelpen om de CO₂-uitstoot in ontwikkelingslanden te verminderen, maar hoe gaan ze dat precies doen met crypto?

In veel Aziatische landen is de tuktuk en populair vervoermiddel. De tuktuk is zeer efficiënt, maar wel zeer vervuilend. Zo rijden de meeste tuktuks op fossiele brandstof en gebruiken ze een vervuilende tweetakt motor. Hierdoor stoten ze enorm veel CO₂ uit en verslechteren ze de luchtkwaliteit. eTukTuk wil dit probleem aanpakken door hun eigen elektrische tuktuk te ontwikkelen: de eTukTuk. Om het succes van de eTukTuk te garanderen zal het project ook een uitgebreid oplaadnetwerk aanleggen.

In dit hele project zal de native TUK token een belangrijke rol gaan spelen. Met de TUK token kunnen chauffeurs namelijk betalen voor de elektriciteit om hun tuktuks op te laden. Daarnaast zal de token ook gebruikt kunnen worden om eTukTuk te kopen, kun je de token verdienen via de eigen Play-to-Earn game en kun je de token staken. De APY van de staking pool zal later zo hoog mogelijk worden gehouden door de winst van het opladen hiervoor te gebruiken.

De TUK token is nu nog te koop in de presale, waarin al meer dan $1,3 miljoen is opgehaald. Daar kost 1 TUK token momenteel $0,02725, maar de prijs zal over iets meer dan een week alweer stijgen. Wil je dus iets goeds doen voor de wereld en mooie rendementen verzilveren? Neem dan snel een kijkje op de website van eTukTuk.

Investeer in eTukTuk

Scotty the AI (SCOTTY) – Nieuwe project maakt crypto sector een stuk veiliger

De laatste altcoin met veel potentie tijdens de volgende Bitcoin halving is Scotty the AI. Dit project wil net als eTukTuk iets goeds doen voor de wereld, maar doet dat wel in een compleet ander veld. Scotty the AI wil namelijk de crypto sector en investeerders met AI behoeden voor rug pulls en scams.

Met een Schotse Terriër als mascotte heeft het project al veelbelovend tools ontwikkeld die investeerders gratis kunnen gebruiken: ScottySwap en ScottyChat. Met ScottyChat kun je via een AI chatbot onder meer vragen stellen over het laatste belangrijke crypto nieuws. ScottySwap is daarnaast een eigen crypto exchange waar je veilig kunt treden onder het toeziend oog van Scotty de Terriër. 

Scotty the AI beschikt daarbij ook over een eigen token: SCOTTY. Het project positioneert deze token als de nummer 1 meme coin met utility. Investeerders lijken in dit idee te geloven, want de presale van SCOTTY token verkoopt erg snel uit.

Inmiddels is er al bijna $600.000 opgehaald en het tempo neemt snel toe. Momenteel kun je de token aanschaffen voor $0,0058 per stuk. Deze prijs zal echter telkens stijgen bij het aanbreken van de volgende fase van de presale. Hoe eerder je dus investeert, hoe meer je kunt profiteren.

Investeer in Scotty AI

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!