Ethereum meest populaire bezit onder institutionele investeerders

De nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), is nu het meest populaire bezit onder instellingen, waarbij Bybit speculeert dat dit mogelijk te wijten is aan een mogelijke opwaartse beweging als gevolg van de Dencun-upgrade.

Volgens het Bybit-rapport wijzen institutionele beleggers hun portefeuilles zwaar toe op ETH, terwijl particuliere investeerders volgens een Bybit-rapport optimistischer zijn over de nummer één cryptocurrency, Bitcoin (BTC).

Het rapport van Bybit belicht een verschuiving in het marktsentiment sinds december, waarbij instellingen nu de voorkeur geven aan Ether vanwege de verwachte Dencun-upgrade, een mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF en het verminderen van hun altcoin-posities.

Het is tevens opvallend dat, ondanks de sterke prestaties, Solana (SOL) nog steeds minder populair is onder noch instellingen, noch particuliere gebruikers, waarbij SOL per 31 januari slechts een klein percentage van de institutionele portefeuilles uitmaakt.

Tot slot merkte het rapport op dat instellingen hun andere altcoin-posities ook aanzienlijk verminderd hebben, vooral in volatiele categorieën zoals meme-munten, kunstmatige intelligentie (AI) en BRC-20-tokens, ondanks hun hoge rendementen in 2023. In plaats daarvan richten ze zich meer op stabiele activa zoals Layer 1-tokens en gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!