Bitcoin koers bereikt nieuwe hoogtepunt en tikt ruim $52.000 aan! Wat kunnen we nu verwachten?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Sinds wij in begin 2023 bullish zijn geworden op het Bitcoin macrobeeld zijn we niet meer van die visie afgeweken en dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen! We kregen nog weleens de vraag naar ons hoofd geslingerd: “Waarom is elke Bitcoin analyse zo bullish ingestoken”? “Hebben jullie bullish oogkleppen op?”.

De werkelijkheid is dat het ons niet zoveel interesseert wat de koers doet. Wij volgen de prijsactie vanuit een neutrale visie en zullen bullish zijn wanneer de prijsactie bullish is en bearish zijn wanneer de prijsactie bearish is. Zo filter je een hoop ruis eruit. We zijn dus met reden bullish en wijken daar nog altijd niet van af. Sterker nog, wij sluiten zelfs niet uit dat we vóór de Bitcoin halving (ongeveer halverwege april 2024) een nieuwe all-time high gaan zien op Bitcoin. Pin ons daar uiteraard niet op vast, want het is koffiedik kijken. Maar de kans is vrij groot. Laten we maar eens de grafieken gaan induiken! Lees snel verder!

Weekgrafiek

Tja, veel mooier dan hoe het er nu uitziet hadden we niet kunnen wensen. Wat een immense sterkte zien we, mede dankzij de sterke inflow bij de spot Bitcoin ETF’s. De mensen die een spot Bitcoin ETF als een non-event zagen zullen nu toch wel even achter hun oren krabben. $49.054 is hét key level om te breken. Daar zitten we nu ruim boven. Een wekelijkse candle close erboven is voldoende. We zitten nu tegen een intermediair leveltje aan op $52.119, dus iets van afkoeling vanaf hier zou niet gek zijn.

Al met al verwacht ik nieuwe all-time highs als wij boven $49.054 gaan sluiten, omdat we daarmee boven de key high op $48.185 sluiten (wederom) én een nieuwe higher high neerzetten, waarmee de trend intact blijft. Verder ligt er aan belangrijke levels niet zoveel, helemaal tot aan $69.138 (de all-time high). De all-time high zelf is meestal niet zo’n heel relevant level. Boven de all-time high ligt de weg open voor $100.000!

Bron: TradingView

Daggrafiek

De daggrafiek hoef ik niet zoveel woorden aan vuil te maken. Het ziet er gewoon fantastisch uit! We hebben een higher high neergezet en zijn in ieder geval op de daggrafiek al boven het key level op $49.054 gesloten. Mochten we iets van pullbacks zien is dat helemaal prima na een prijsimpuls van 36.5%. Een terugtest naar $49.054 zou dan mogelijk kunnen zijn, maar ik verwacht verder niet al te diepe correcties.

Mochten we onder $49.054 gaan zakken en daaronder blijven, dan pas ga ik naar lagere prijsgebieden kijken en zouden we bijvoorbeeld $44.777 weer eens kunnen gaan opzoeken. Maar nogmaals, ik kijk daar op dit moment niet na. Ik verwacht dat we met of zonder kleine correctie door gaan stijgen naar hogere prijzen. Eerstvolgende prijspunt is ongeveer $56.000.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er fantastisch uit. Er is geen enkele reden tot zorgen. Ja, we zijn hard gestegen, dus wellicht ligt er iets van afkoeling of een kleine correctie in het verschiet, maar al met al kijk ik de komende maanden veel hoger op Bitcoin!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!