Chainlink (LINK) gaat partnerschap aan met Telefónica

Een van ’s werelds grootste telecommunicatiedienstverleners, Telefónica (TEF), gaat een partnerschap aan met het gedecentraliseerde oracle-netwerk Chainlink (LINK) om veiligheid te garanderen tegen hacks en exploits gerelateerd aan Web3, waaronder “SIM Swap”-aanvallen.

Het partnerschap zal veiligheid bieden voor slimme contracten die verbinding maken met andere Application Programmable Interfaces (API’s) op de “GSMA Open Gateway,” volgens een verklaring gepubliceerd op donderdag.

GSMA – een organisatie die bestaat uit meer dan 1.000 mobiele operators en bedrijven – startte de GSMA Open Gateway, die API’s introduceerde om telecomtechnologieën naar het Web3-ecosysteem te brengen, aldus de verklaring. “Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in het integreren van Telco-capaciteiten in de blockchainindustrie en toont de behoefte aan veilige orakelnetwerken om real-world data on-chain te leveren,” aldus de verklaring. Hieraan werd toegevoegd:

“Dit onderling verbonden ecosysteem verbetert de functionaliteit en veiligheid van Web3-toepassingen, wat bijdraagt aan een robuuster en verifieerbaar digitaal landschap.”

Een van de eerste toepassingen van het initiatief zal zijn om exploits zoals “SIM Swap” te voorkomen – een vorm van hacking gebaseerd op identiteitsdiefstal en valse impersonatie van een financiële rekeninghouder. Het schema wordt steeds vaker gebruikt in de Web3-industrie, en een van de recente spraakmakende gevallen van dergelijke fraude was een diefstal van $400 miljoen van FTX van Sam Bankman-Fried toen de exchange in 2022 instortte.

De eerste GSMA Open Gateway API – toepasselijk genaamd SIM SWAP – zal worden geïntroduceerd in Brazilië door Telefónica om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan blockchain-transacties. “Deze integratie verbetert niet alleen de transactiebeveiliging, maar voegt ook een extra beveiligingslaag toe aan blockchain-transacties door smart contracts in staat te stellen nu informatieaanvragen naar de API te sturen, waardoor wordt gegarandeerd dat de SIM-kaart van een apparaat geen ongeautoriseerde wijzigingen heeft ondergaan,” aldus de verklaring.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!