Solana’s recente uitval zorgt voor rally, aldus Santiment

Solana is een van de meest intrigerende blockchains die er zijn, maar het heeft een groot defect – de incidentele storingen. Degene die deze week werd geregistreerd, is de eerste in meer dan een jaar en leidde tot het stopzetten van de blokproductie, een beproeving die ongeveer 5 uur duurde.

Zoals verwacht daalde de prijs van Solana naar het wekelijkse dieptepunt van $93,4. Echter, zoals opgemerkt door Santiment, heeft het evenement gediend als een belangrijke ommekeer voor het protocol waarvan het token het grootste deel van het jaar zijwaarts heeft gehandeld.

Volgens de gegevens van Santiment heeft Solana zich net aangesloten bij de reeks altcoins die een betere prestatie vertonen in vergelijking met die van Bitcoin. Op het moment van schrijven wordt Solana geprijsd op $101,70, een stijging van 6,21% in 24 uur. De marktkapitalisatie van SOL is met hetzelfde percentage gestegen tot $44.228.515.739 en het handelsvolume is met meer dan 46% gestegen tot $2.130.417.978.

Opmerkelijk is dat toen de netwerkstoring optrad, Solana intense verkoopdruk registreerde, waardoor het daalde naar het dieptepunt van $93,4, de laagste prijs sinds 1 februari. Echter, de gegevens van Santiment tonen aan dat, toen de prijzen daalden, de sociale vermeldingen piekten met een verspreiding van FUD.

Volgens de marktgegevensprovider resulteerde de combinatie van deze factoren in een bodemvorming voor Solana, wat leidde tot een aanstaande opleving. Solana heeft nu gebruik gemaakt van het recente marktbrede herstel om deze opleving te realiseren.

De grafiek van Santiment toont aan dat het totale ontwikkelingsactiviteit op Solana vanaf 7 februari is vastgesteld op 1036.86, wat de hectische race benadrukt die ontwikkelaars hebben ingezet om de blockchain weer op de rails te krijgen.

Solana had een zeer opmerkelijk jaar in 2023 toen de prijs met meer dan 700% steeg. De parabolische groei werd dit jaar onderbroken doordat de gesprekken over goedkeuring van een spot Bitcoin ETF centraal stonden.

Met de sentimenten rond Bitcoin ETF die tot rust komen, keert Solana geleidelijk terug naar de schijnwerpers. Met de groei van het ecosysteem in volle gang en nieuwere innovaties via de Solana Mobile, zou SOL wel eens op weg kunnen zijn naar nieuwe hoogtepunten in de komende weken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!