PlanB voorspelt nieuwe recordhoogtes voor Bitcoin

De veel gevolgde anonieme cryptocurrency-analist PlanB, die bekend is geworden door het Stock-to-Flow-model toe te passen op Bitcoin (BTC), voorspelt een tijdlijn waarin de Bitcoin koers naar nieuwe recordhoogtes zal stijgen.

In een nieuwe video-update vertelde de kwantitatieve analist zijn 96.300 YouTube-abonnees dat het onwaarschijnlijk is dat BTC ooit weer onder de $31.000 zal dalen, gebaseerd op het voortschrijdend gemiddelde van Bitcoin over 200 weken. Hij beschreef het als volgt:

“Als Bitcoin historisch gezien afwijkt van de lijn van het voortschrijdend gemiddelde, zal het niet onder die lijn dalen, dus dat zou kunnen betekenen – geen garantie – maar het zou kunnen betekenen, dat is ook mijn mening, dat we niet opnieuw onder de $31.000 zullen dalen. Het is een soort bodem op dit moment.

Het leuke is dat deze bodem stijgt, want zoals je kunt zien gaat het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken altijd omhoog, het stijgt altijd, dus volgende maand zal het niet $31.000 zijn, maar $32.000 of $35.000.”

PlanB vervolgde zijn betoog met te zeggen dat de koningsmunt in het vierde kwartaal van dit jaar waarschijnlijk een nieuwe recordhoogte zal bereiken voordat het uiteindelijk weer zal crashen. Hij zei het volgende, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

“Na de 90% [oranje stippen] komt altijd 100% [rode stippen], het nieuwe record ooit. Dit betekent dus dat we naar mijn mening nog een record ooit zullen zien voordat er weer een crash plaatsvindt, en meestal is dat zes maanden na de halvering, dus dat zou oktober van dit jaar zijn.”

De volgende halvering van BTC staat gepland voor april en zal ervoor zorgen dat de Bitcoin-beloningen van miners worden gehalveerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!