Populaire crypto expert: Bitcoin is nog niet uit gevaar. Zal de grootste crypto crashen naar $30k-$35k – Kan Bitcoin instorten?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De turbulente tijden van Bitcoin is het tegenwoordig het grootste gespreksonderwerp binnen de crypto wereld. De grootste crypto heeft gepiekt op 11 januari, toen de spot Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd door de SEC. Het initiële enthousiasme maakte echter plaats voor een grote sell-off, waardoor Bitcoin daalt.

Veel investeerders vragen zich nu af: Kan Bitcoin instorten? De uitspraken rondom dit onderwerp zijn erg interessant. Wij hebben in dit artikel de meningen van crypto experts bij elkaar verzameld en op een rijtje gezet. Daarnaast bespreken we potentiële alternatieven voor de dalende Bitcoin koers.

Voormalig BitMEX-baas verwacht het laagste punt tussen $30.000 en $35.000

Voormalig Bitmex CEO, Arthur Hayes, heeft voorspeld dat Bitcoin een steunniveau tussen $30.000 en $35.000 zal vinden. Hij beweert dat de huidige verkoop van Bitcoin niet te wijten is aan uitstromen uit Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC). Hij beweerde zelfs dat het argument ‘onzin’ was. Hij voegde daaraan toe dat de koers beweging van Bitcoin ‘’anticipeert op het Bank Term Funding Program (BTFP) dat niet zal worden verlengd.’’

Hayes heeft ook zijn Bitcoin koers verwachting gedeeld. Hij legt hierin uit dat de grootste crypto steun zal vinden tussen $30.000 en $35.000. In een blogpost die dinsdag werd gepubliceerd, gaf Hayes aan: ‘’Ik denk dat Bitcoin een lokale bodem zal vinden tussen $30.000 en $35.000.’’

Eerder deze maand verklaarde de crypto expert ook dat hij een correctie van 30% verwachtte op de Bitcoin koers. Hij merkte in zijn blogpost op woensdag ook op dat ‘een correctie van 30% vanaf de ETF goedkeuring piek van $48.000 $33.600 is.’ Daarnaast stelde hij ook dat de uitstroom nog ernstiger zou kunnen zijn als de lijst van de genoteerde spot Bitcoin ETF in de VS al beschikbaar is om te handelen.

Toen hij besprak waarom de Bitcoin koers kelderde na de lancering van de ETF, zei de voormalige leidinggevende van Bitmex: “Het eerste argument voor de recente daling van bitcoin is de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dat argument is onzin, want als je de uitstroom uit GBTC vergelijkt met de instroom in de nieuw genoteerde spot bitcoin ETF’s, dan is het resultaat, vanaf 22 januari, een netto-instroom van $820 miljoen.’’

Hayes vervolgde zijn verhaal met het tweede argument, dat ook zijn standpunt is, dat Bitcoin anticipeert als het Bank Term Funding Program (BFTP) niet zal worden verlengd. ‘’Deze gebeurtenis zal niet positief zijn, omdat de Fed de rente nog steeds moet verlagen tot een niveau dat de 10-jaars Treasury in de 2% tot 3% range duwt,” stelde Hayes.

Op woensdag 24 januari kondigde de Fed inderdaad aan dat het BFTP zal stoppen met het verstrekken van leningen zoals gepland op 11 maart.  Daarnaast maakte de Fed op 12 maart 2023 de oprichting van het Bank Term Funding Program wereldkundig, die na het faillissement van Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank werd opgericht.

Kopen tijdens de dip? Crypto analisten zijn verdeeld 

Andere crypto experts beargumenteren dat Bitcoin daalt door de uitstroom van het Grayscale Bitcoin Trust. James Seyffart, een bekende NFT analist, benoemde dit bijvoorbeeld in een post op social media. De analist Holger Zschäepitz benadrukte dat het enthousiasme voor Bitcoin ETF’s aan het afnemen is. Dit kan gezien worden aan de afnemende correlatie tussen Bitcoin en technologieaandelen, die vorige week een dieptepunt van 0,3 heeft bereikt. 

Daarnaast wordt er tegenwoordig ook een ander debat gevoerd binnen de crypto sector. Sommige crypto experts, zoals Peter Schiff, zijn kritisch op Bitcoin. Hij richt zich op de Proshares Bitcoin Strategy ETF, die sinds de lancering een flinke daling van waarde heeft doorgemaakt. Schiff ziet dit slechts als het begin van een negatieve trend voor vergelijkbare ETF’s

Jim Cramer, een andere prominente crypto expert, heeft de situatie treffend in één zin samengevat. Op X postte hij ‘’Bitcoin = tough own,’’ waarmee hij benadrukt dat het momenteel geen genot is om Bitcoin te bezitten. Hij had eerder ook twijfels geuit over het vermogen van Bitcoin om zich op de lange termijn te vestigen. 

Aan de andere kant staat Michaël van de Poppe, een erkend crypto expert, met een totaal andere mening. Hij raadt aan om te profiteren van de huidige ”dip” en Bitcoin te kopen, juist nu is de koers onder $40.000 gezakt. Zijn ”buy the dip” aanpak geeft een optimistische kijk op de huidige marktsituatie. 

Deze verschillende perspectieven bieden beleggers een breed spectrum aan meningen en beoordelingen van de huidige situatie op de Bitcoin markt. Terwijl Schiff en Cramer voorzichtig zijn, ziet Van de Poppe juist kansen in de huidige koersdaling. Veel individuele beleggers houden hierom verschillende Bitcoin koers verwachtingen in de gaten. Uiteindelijk hangt het af van de inschatting en risicobereidheid van het individu. 

Bitcoin alternatieven om in de gaten te houden

Terwijl een groot deel van de crypto wereld zich afvraagt of Bitcoin kan instorten, zijn andere investeerders op zoek naar alternatieven. Veel investeerders zijn op zoek naar crypto waar snelle winsten mee geboekt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan kan het deelnemen aan verschillende presale crypto zijn. Dit zijn vaak beginnende crypto projecten met teams die graag innovatieve veranderingen willen brengen in de crypto wereld. Wij hebben voor u een top 3 gemaakt van opkomende crypto projecten. 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Mine de grootste crypto via staking platform

Bitcoin mining is sinds de crypto bull run van 2021 erg gegroeid in populariteit. Met deze groei van het netwerk zijn echter ook veel grote partijen betrokken geraakt in Bitcoin mining. De totale Hash rate van Bitcoin ligt nu hoger dan ooit met 525 EH/s. Dit is voornamelijk te danken aan grotere partijen die begonnen zijn met het minen van Bitcoin en het beheren van grote mining pools. Hierdoor gaan meer dan de helft van alle blok rewards naar de 2 grootste mining pools. Dit geeft aan dat het minen van Bitcoin in 2024 gecentraliseerder is dan ooit.

De originele gedachte achter crypto was dat het voornamelijk gedecentraliseerd moest zijn. Dit is waar Bitcoin Minetrix inspringt, met een nieuwe oplossing waarmee investeerders op een transparante en gedecentraliseerde manier kunnen minen. Hierdoor kunnen particulieren weer efficiënt Bitcoin minen.

Door het minen van Bitcoin weer terug te brengen naar de particulier vormt Bitcoin Minetrix de ware essentie van decentralisatie. Het is dan ook geen verrassing dat de presale van $BTCMTX ontzettend populair is. Momenteel is er in de presale al meer dan $9 miljoen opgehaald van het doel van $10 miljoen. 

De $BTCMTX tokens zijn momenteel te verkrijgen voor $0,0131. Dit zal ongetwijfeld stijgen nadat Bitcoin Minetrix op exchanges gelist zal worden. Wij raden dus aan om deze gouden kans niet te missen en snel naar de website van Bitcoin Minetrix te gaan. 

Koop Hier $BTCMTX

Sponge V2 (SPONGEV2) – 100x winsten voor vroege investeerders

Sponge is een op Spongebob gebaseerde meme coin en misschien wel het grootste succesverhaal van 2023. De token leverde namelijk winsten van wel 100x op voor de vroege investeerders. Het team achter Sponge wil dit succes herhalen met de nieuwe en verbeterde Sponge V2 token ($SPONGEV2).

$SPONGEV2 is alleen verkrijgbaar via een Stake-to-Bridge systeem. Investeerders moeten Sponge V1 kopen en vervolgens staken. Hiervoor ontvang je dezelfde waarde Sponge V2 tokens zodra het totale aanbod V1 gestaked is. Investeerders krijgen ook vier jaar lang een APY van minimaal 40%. Momenteel is er al meer dan $5 miljoen aan V1 tokens gestaked.

Het team wil de nieuwe versie van Sponge ook verbeteren door use cases toe te voegen aan de munt. $SPONGEV2 wordt de native token van een Plat-To-Earn racegame. De ontwikkeling van deze game wordt ondersteund met de opbrengsten van het project. Kortom, heeft de meme coin een 100x potentieel en een visie op lange termijn. 

Nu $SPONGEV2 Kopen

Meme Kombat (MK) – Niet zomaar een meme coin

Meme Kombat ($MK)  is een bijzonder initiatief. Het team achter deze meme coin is namelijk intrinsiek gemotiveerd om een echte utility aan de coin te geven. Ze willen het stigma van afhankelijkheid van sociale media van meme coins doorbreken met dit nieuwe project. 

De $MK zal de native token worden van de Meme Kombat Arena. In deze arena worden gevechten tussen bekende meme coin personages gesimuleerd. Gebruikers kunnen wedden op deze gevechten met hun $MK tokens. Gewonnen tokens kunnen gebruikt worden om opnieuw te wedden, verzilverd te worden op een exchange of gestaked worden. 

Het staken van $MK tokens is namelijk ook een aantrekkelijke utility van Meme Kombat. De tokens worden gestaked in een staking pool met een APY van ruim 150%. De token is momenteel verkrijgbaar in de presale, maar hij kan al gestaked worden. Het doel van $8 miljoen is al wel bijna gehaald, wij adviseren dus om snel te handelen. 

Nu $MK Token Kopen

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!