Deze altcoin zal verdubbelen door Bitcoin halving

De langverwachte goedkeuring van de spot-Bitcoin ETF heeft niet het resultaat opgeleverd waar investeerders op hoopten, aangezien Bitcoin (BTC) zijn voet aan de grond verloor en onlangs onder de drempel van $40.000 daalde. Nu is de aandacht verschoven naar de Bitcoin-halvering, waarbij Ethereum (ETH) mogelijk de primaire begunstigde van dit evenement wordt.

Na de voltooiing van het delven van 210.000 blokken, wat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, ondergaat de blokbeloning die aan Bitcoin-miners wordt toegekend voor transactieverwerking een halvering. Dit evenement wordt halvering genoemd vanwege het effect op het halveren van het tempo waarin nieuwe BTC’s in omloop worden gebracht. Dit evenement heeft tot doel de omloop van nieuwe munten te verminderen en zo de prijs van de vlaggenschipcrypto te verhogen.

Cathie Wood, de Chief Executive Officer van ARK Invest, staat bekend om haar optimistische kijk op cryptocurrencies, met een opvallende nadruk op Bitcoin en Ethereum.

De aandacht van Wood is met name overtuigend in de context van Ethereum. Ze erkent de groeiende betekenis van Ethereum in gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-vervangbare tokens (NFT’s), waarbij ze de capaciteit ervan benadrukt om te voorzien in de onvervulde vraag naar opbrengst op financiële markten. Deze visie wordt benadrukt door de huidige staat van de vastrentende markten, waar de zoektocht naar opbrengst ongekende niveaus heeft bereikt, zei ze in een interview op 8 december.

Wat betreft langetermijnprognoses bieden de “Big Ideas”-presentaties van ARK Invest ambitieuze voorspellingen voor Bitcoin en Ethereum. Hun presentatie voor 2023 schetste drie scenario’s voor Bitcoin, variërend van een bear case van $258.000 tot een bull case van $1,48 miljoen tegen 2030. Wat betreft Ethereum voorspelt hun prognose voor 2022 een marktkapitalisatie die tegen 2032 mogelijk $20 biljoen overschrijdt, wat mogelijk resulteert in een waardering van elk ETH van meer dan $166.000.

Een rapport van VanEck, een beleggingsmaatschappij, presenteert een positieve prognose voor de toekomst van Ethereum. Het rapport schetst drie mogelijke scenario’s voor de marktprijs van Ethereum tegen 2030: een bullish scenario, een bearish scenario en een basisscenario.

In geval van een bullish uitkomst zou de marktprijs van Ethereum kunnen stijgen naar $51.006, wat een 31-voudige toename is van de huidige waarde. Dit optimistische scenario wordt ondersteund door de veronderstelde capaciteit van Ethereum om beveiliging als dienst aan te bieden en zijn gebruik als activa als waardeopslag.

De recente goedkeuring van spot-Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) markeert een belangrijke mijlpaal in de cryptocurrency-industrie. Deze bepaling wordt beschouwd als een aanzienlijke stap naar bredere financiële erkenning van cryptocurrencies. De SEC zal tegen 23 mei 2024 beslissen over aanvragen voor spot Ethereum ETF’s.

Diverse gebeurtenissen zouden de prijs van Ethereum naar nieuwe all-time highs kunnen stuwen en investeerders aanzienlijke rendementen op hun investeringen kunnen bieden, variërend van ETF’s tot Bitcoin-halvering. Of dit zal gebeuren, moet nog blijken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!