Aantal crypto-bezitters is enorm gegroeid in 2023

Crypto-handelsplatform Crypto.com publiceerde maandag zijn jaarlijkse Crypto Market Sizing Report. Het bedrijf legde uit dat het aantal wereldwijde crypto-bezitters aanzienlijk is gestegen ondanks verschillende macro-economische tegenwinden, waaronder monetaire verkrapping door westerse centrale banken om inflatie tegen te gaan, aanhoudende conflicten in Europa en het Midden-Oosten, en de aanhoudende impact van de pandemie. Crypto.com gaf details:

Het aantal wereldwijde cryptobezitters steeg in 2023 met 34%, van 432 miljoen in januari naar 580 miljoen in december.

Specifiek groeiden “Bitcoin (BTC)-bezitters met 33%, van 222 miljoen in januari naar 296 miljoen in december, goed voor 51% van de wereldwijde bezitters” en “Ethereum (ETH)-bezitters groeiden met 39%, van 89 miljoen in januari naar 124 miljoen in december, goed voor 21% van de wereldwijde bezitters,” aldus het rapport. Het rapport legde verder uit:

“Het belangrijkste katalysator achter de adoptiegroei van BTC was de ontwikkeling van bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en de introductie van het Bitcoin Ordinals-protocol, waardoor non-fungible tokens (NFT’s) en fungible tokens konden worden aangemaakt op het Bitcoin-netwerk,.”

Crypto.com merkte verder op:

“Sterke interesse van institutionele beleggers heeft ook bijgedragen aan de toename van de adoptie van BTC.”

Wat betreft Ethereum merkt het rapport op dat “de adoptiegroei van ETH voornamelijk werd gedreven door liquid staking na de Ethereum Shanghai Upgrade, die het mogelijk maakte om gestakede ETH op te nemen na de overgang naar het Proof of Stake (PoS) blockchain.”

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) keurde op 10 januari 11 spot bitcoin ETF’s goed, waaronder een van Grayscale, dat zijn Bitcoin trust (GBTC) omzette in een ETF. Sinds de lancering heeft Grayscale grote uitstroom gezien, terwijl verschillende andere spot Bitcoin ETF’s, met name Blackrock’s Ishares Bitcoin Trust, aanzienlijke instroom hebben gehad.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!