Polygon bereidt zich voor op een grote upgrade van $MATIC naar $POL

Volgens Polygon-oprichter Sandeep Nailwal zal de verwachte upgrade van de Layer-2 blockchain dit jaar plaatsvinden. De upgrade zou Polygon de ticker van zijn eigen token zien veranderen van MATIC naar POL, naast andere functies.

In een recent geüploade video legde Nailwal de kenmerken uit van de aankomende POL-token. Volgens hem zal POL een multichain-token zijn, een eigenschap die hij relevant acht in het blockchain-ecosysteem. Hij merkte op dat de ingebouwde tokenomics van POL zorgen voor 1% inflatie per jaar.

Nailwal legde verder uit dat de inflatie van POL een bewuste introductie was om validators te stimuleren. Hij gelooft dat dergelijke stimulansen hen zouden motiveren om het valideren en beveiligen van het netwerk voort te zetten. Hij merkte op dat POL ook een schatkist van 1% heeft gereserveerd voor de groei van het ecosysteem.

Met verwijzing naar de concurrentie in de blockchain-industrie merkte Nailwal op dat de meeste protocollen komen met nieuwe tokens en grote ecosysteemreserves. Hij gelooft echter dat innovatie de concurrentiepositie van Polygon in de blockchain-industrie zou versterken.

Ondertussen merkte de oprichter van Polygon op dat POL wordt geleverd met een herinzetmechanisme, waardoor het een hyperproductieve token van de derde generatie wordt. Hij legde POL’s hyperproductiviteit uit als het vermogen van de token om deelname aan het runnen van meerdere ketens en andere functies mogelijk te maken, inclusief het leveren van gegevens-beschikbaarheidsdiensten.

Volgens Nailwal kunnen houders van POL-tokens bewijsdiensten leveren aan meerdere ketens in verschillende andere use-cases. Hij merkte op dat dit de beperkingen van blockchains zoals Bitcoin en Ethereum overwint.

Wat betreft beloningen legde de oprichter uit dat POL meerdere inkomstenkanalen biedt aan gebruikers. Hij merkte op dat het houders in staat stelt het basistarief aan opbrengsten te verdienen en beloningen te ontvangen van transactiekosten over de keten door verschillende soorten diensten aan te bieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!