Solana Mobile gaat zijn tweede smartphone introduceren na Saga

Volgens CoinDesk staat Solana Mobile op het punt om zijn tweede crypto-ready smartphone te introduceren, na het onverwachte succes van zijn eerste model, Saga. Het aankomende apparaat behoudt de belangrijkste kenmerken van de eerste smartphone, waaronder een ingebouwde cryptowallet, aangepaste Android-software en een speciale “dApp store” voor crypto-applicaties.

IVan de nieuwe smartphone wordt verwacht dat deze op de markt komt tegen een meer betaalbare prijs, aangezien Saga aanvankelijk werd gelanceerd voor $1000 maar later prijsverlagingen onderging vanwege trage verkoop. Het zal verschillende hardware tonen en inspelen op de groeiende vraag op de secundaire markt naar Saga-apparaten.

Fabrieksgesealde Saga-smartphones trekken momenteel biedingen aan tot wel $3.200 op eBay, wat een vervijfvoudiging betekent in slechts vijf weken. Deze onverwachte toename in vraag staat in contrast met de aanvankelijke moeite die Saga had om een substantiële markt te vinden voor zijn op mobiel gerichte platform, ontworpen voor crypto-handelaren en NFT-verzamelaars.

Het lot van Saga nam een dramatische wending toen gebruikers ontdekten dat de BONK-memecoins waren inbegrepen, waarmee de aankoopprijs van het apparaat werd overtroffen. Binnen een week waren alle Saga-telefoons uitverkocht, waardoor de telefoon een onverwachte hit werd.

In de daaropvolgende maand plukten Saga-eigenaren de vruchten van verschillende token- en NFT-airdrops, wat de groei van de community rond het apparaat verder bevorderde. Deze airdrops verhoogden niet alleen het enthousiasme onder bestaande gebruikers, maar lokten ook meer Solana-ontwikkelaars om mobiele applicatieontwikkeling te verkennen.

Het succes van Saga heeft Solana Mobile gepositioneerd als een belangrijke speler in de markt voor crypto-smartphones, waardoor het bedrijf zijn momentum wil benutten met de introductie van een nieuw en verbeterd model. Terwijl de markt reikhalzend uitkijkt naar de lancering, wordt verwacht dat de aankomende smartphone een breder publiek zal bedienen door essentiële cryptofunctionaliteiten te combineren met een meer budgetvriendelijke benadering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!