Polygon (MATIC): Nieuw leven in NFTs en opwaartse beweging in 2024?

Polygon (MATIC) heeft recentelijk een toename in activiteit binnen zijn NFT-ecosysteem waargenomen, wat erop wijst dat de NFT-ruimte weer aan populariteit wint na een periode van mindere activiteit. Brengt dit de belofte van een hernieuwde NFT-zomer voor Polygon in 2024?

De wederopstanding

Hoewel het begin van 2023 bloeiend was voor het hele NFT-ecosysteem, veranderde de situatie in de tweede helft van het afgelopen jaar.

Desondanks heeft het NFT-ecosysteem van Polygon in de afgelopen maanden enige momentum opgebouwd, wat hoopvol stemt voor de groei van het ecosysteem.

Gisteren heeft Today In Polygon, een populair X (voorheen Twitter) account, een tweet geplaatst waarin de groei van het blockchain in de NFT-ruimte werd benadrukt.

Volgens de tweet steeg het verkoopvolume van Polygon’s NFT’s naar niveaus die in meer dan zes maanden niet waren gezien. Deze gebeurtenis duidt op een hernieuwde interesse in MATIC NFT’s, wat de komende maanden een grotere impact op het ecosysteem kan hebben.

Hier kijken we naar een andere datasets en hieruit kunnen we zien en begrijpen hoe de NFT-ruimte van het blockchain zich ontwikkelde. Uit deze analyse bleek dat het totale aantal NFT-transacties van MATIC de afgelopen zeven weken een opwaartse trend vertoonde.

Niet alleen dat, maar ook het totale handelsvolume van NFT’s in USD registreerde een enorme piek op 6 december 2023.

polygon matic

Om te ontdekken welke NFT-collecties op het blockchain hebben bijgedragen aan dit niveau, kunnen we DappRadar-gegevens bekeken.

De top Polygon NFTs van de afgelopen 30 dagen waren Gas Hero Coupon NFTs, Collect Trump, The Sandbox en Genesis WildPas. Deze collecties speelden een cruciale rol in het verbeteren van de NFT-statistieken van Polygon de afgelopen maand.

Hoewel deze metingen optimistisch lijken, ging niet alles in het voordeel van Polygon. De analyse van Dune’s gegevens onthulde bijvoorbeeld dat na een piek op 25 december 2023, het grafiek van unieke adressen daalde, evenals het aantal transacties.

polygon matic

MATIC in een opwaartse beweging

Terwijl dit alles plaatsvond, lieten de MATIC-bulls hun kracht zien, aangezien de prijsgrafiek van de token groen kleurde. Volgens CoinMarketCap was MATIC alleen al in de afgelopen 24 uur met meer dan 3% gestegen.

Op het moment van schrijven werd het verhandeld tegen $0,8384, met een marktkapitalisatie van meer dan $8 miljard.

Dankzij de prijsstijging bleef het sociale volume van Polygon relatief hoog. Het was echter verrassend om op te merken dat ondanks de opwaartse trend, de MVRV-ratio van MATIC daalde, evenals zijn gewogen sentiment.

polygon analyse

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!