Crypto crash liquideert $730 mln, effect op koersen bekendste crypto’s en wat is de beste crypto met potentie na crypto dip?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Afgelopen 24 uur hebben handelaren $730 miljoen aan posities geliquideerd. Dit lijkt daarmee op de grootste crypto crash sinds 2022 nadat Bitcoin in een paar uur met 10% daalde. 

De meeste liquidaties kwamen van de bekendste crypto Bitcoin ($169 miljoen), met als tweede Ethereum ($113 miljoen). Zowel long als short posities werden geliquideerd, waardoor Bears en Bulls verliezen hebben geleden.

Grote stijging en grote daling

Na het bereiken van het hoogste punt in een jaar met $45.900, kwam ineens een crypto dip. Toen de weerstand van $37.500 werd overstegen, bewoog de Bitcoin koers naar de $45.000 wat de volgende plek van weerstand was. Dit leek voor investeerders een goede plek om winst te pakken, waarna de koers verder daalde. De bekende crypto lijkt, ondanks de daling, wel weer steeds hogere laagtepunten te maken, wat een verdere stijging kansrijk maakt.

Crypto crash door SEC paniek

Een andere reden waardoor de daling zo sterk was, kwam door de anticipatie op de goedkeuring van de SEC voor crypto ETF’s. De crypto crash kwam kort nadat Matrixport, een crypto platform, een analyse had gepubliceerd waarin de SEC crypto ETF’s niet zou goedkeuren.

Matrixport gebruikte het argument dat de SEC gedomineerd wordt door Democraten die niet enthousiast zijn over crypto in de VS, waardoor goedkeuring onwaarschijnlijk is. Als deze goedkeuring niet komt, zou $5.1 miljard aan long posities in Bitcoin futures geliquideerd worden wat een potentiële crypto crash van 20% kan komen.

Andere analisten van Bloomberg en JP Morgan spreken dit weer tegen. De SEC heeft al uitgebreide ontmoetingen gehouden met verschillende partijen, wat laat zien dat de toestemming juist zeer waarschijnlijk is.

De combinatie van de daling en het rapport, zou de paniek kunnen verklaren.

Verder stijgingen na onverwacht nieuws

Volgens een andere analist van de nieuwsbrief “Crypto is Macro Now” komt het door een oververhitte markt. De spread tussen de futures prijs en de spot prijs, een goede indicator van het trader sentiment, was bijzonder hoog, zelfs op de conservatieve Chicago Mercantile Exchange (CME). De premium op contracten voor Bitcoin was hoger dan $2000, wat een hoge interesse laat zien. Normaal wordt de Spot en future markt voor dezelfde prijs verhandeld, maar omdat de CME future prijs hoger is dan de spot prijs, laat het zien dat er hoge verwachtingen zijn die waarschijnlijk met de EFT goedkeuring te maken hebben.

Het lijkt er daarom op dat de crypto  crash een dip is, na een onverwacht rapport tijdens een natuurlijke daling. Daarom is op dit moment de verwachting dat de bekende crypto verder stijgen nu de rust is teruggekeerd op de markt. Hetzelfde geldt voor andere crypto’s met potentie, zoals BTCMTX, SPONGEV2 of MK.

Mine nu ook zelf Bitcoin zonder te investeren

Bitcoin Minetrix is een gedecentraliseerd cloud mining platform dat investeerders computerrekenkracht laat huren om zo BTC mining rewards te verdienen, zonder dat ze een Bitcoin mining rig hoeven te beheren of te kopen.

Toen Bitcoin net begon, kon iedereen met een computer zelf er een minen. Laszlo Harvecz bijvoorbeeld, die 10.000 Bitcoin betaalde voor twee pizza’s, had ze zelf gemined met zijn PC nadat hij had ontdekt dat een GPU geschikter is voor het minen dan een CPU.

Nu de populaire crypto zo groot is geworden, is het bijna onmogelijk voor een individu om met zijn eigen pc hieraan mee te doen. In 2015 was het als zo dat een normale CPU er honderdduizenden jaren over zou doen om een nieuw block te minen. Het resultaat is dat de huidige BItcoin vooral door grote bedrijven wordt gemined in grote BItcoin fabrieken met specifieke energiesystemen om het winstgevend te maken.

Om dit probleem op te lossen, is cloud minen bedacht. Iedereen kan dan investeren in een mine door een gedeelte van de rekenkracht te kopen, zonder dat er investeringen gemaakt hoeven te worden of iemand last hoeft te hebben van de herrie en de hitte.

Het probleem was alleen dat cloud mining vraagt om centralisatie en veel fraudeurs websites gingen maken die vooral het geld pakte van investeerders, zonder iets terug te geven.

Toch blijft er vraag naar de mogelijkheid om Bitcoin weer voor en door iedereen te maken zoals Satoshi Nakamoto het heeft bedoeld. Daarom is Bitcoin Minetrix begonnen met cloud mining door middel van een token systeem, dat de industrie kan domineren.

Investeerders hoeven alleen maar BTCMTX tokens te kopen en deze te staken via een Ethereum smart contract wallet, waarna ze credits krijgen die ze kunnen burnen om rekenkracht voor het minen te krijgen, waarmee ze Bitcoin kunnen produceren.

Het Bitcoin Minetrix dashboard maakt het simpel en er is al meer dan $7,4 miljoen dollar opgehaald in de pre-sale die bijna voorbij is. BTCMTX kan daarmee een van de beste crypto zijn voor de lange termijn.

Koop Bitcoin Minetrix in de Pre-sale

Een veelbelovende meme coin die kan exploderen

Het project van $SPONGE, een meme coin dat vroege investeerders een 100x rendement heeft gegeven door te groeien naar een marketcap van $100 miljoen, keert nu terug met $SPONGEV2. De Sponge V2 kan alleen verkregen worden door houders van $SPONGE en worden gebruikt om te staken op het netwerk. Op dit moment heeft $SPONGEV2 al een APY van 500% en is 3 miljard al gestaked.

Het idee achter de Sponge V2 is om de actieve en populaire Sponge V1 community te gebruiken om een Play-to-Earn ecosysteem te creëren waar je door spelletjes te spelen, $SPONGEV2 kan verdienen. Op deze manier wordt er waarde gegeven aan de meme community en kan zelfs een inkomen worden verdiend aan het spelen van spelletjes op het netwerk.

Het lijkt er daarom op dat SpongeV2 kan bouwen op het succes van SpongeV1 en een goede investeringsmogelijkheid wordt, vanwege de uitgebreide community en het Play-To-Earn systeem.

Je kunt SpongeV2 tokens krijgen door SpongeV1 te kopen, om dan V1 te staken voor V2, waarna je 43% staking rewards krijgt. SpongeV2 kan op deze manier ongelooflijk populair worden en exponentieel groeien.

Koop nu SpongeV2

Meme Kombat, de Battle Coin

Een andere meme coin die mogelijk in 2024 zeer succesvol kan zijn is Meme Kombat. Deze wil mee liften op de groei van het Play-To-Earn (P2E) systeem in combinatie met de populariteit van meme coins en het investeren in crypto.

Meme Kombat is een naam die is gebaseerd op de legendarische vechtspelletjesserie Mortal Kombat, maar dan met meme figuren van de afgelopen decennia. Deze vechten tegen elkaar waar een geavanceerde AI het gevecht creëert en mensen kunnen inzetten op het resultaat van het gevecht door middel van MK tokens. Het is ook mogelijk om specifiek in te zetten op bijvoorbeeld wie het eerst aanvalt of geslagen wordt.

Het project geeft stakers een APY van 161%, naast veel andere manier om winst te maken via het Meme Kombat spel. Het combineert dus P2E met de populariteit van meme coins, wat een lange termijn interesse kan opleveren. 

Op dit moment heeft de crypto pre-sale al bijna $6 miljoen opgehaald, ondanks dat het nog maar net gelanceerd is, wat laat zien dat veel mensen geloven in het succes. Tijdens de Pre-sale zal 50% van de tokens beschikbaar zijn voordat het op een beurs wordt genoteerd, 30% zal worden gebruikt voor staken en gameplay rewards en 20% voor de liquiditeit.

Koop de Meme Kombat token 

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!