Saylor van plan $216 miljoen in aandelen te verkopen voor meer BTC

Michael Saylor, medeoprichter van softwarebedrijf MicroStrategy, gaat $216 miljoen aan aandelenopties in het bedrijf verkopen, waarbij een deel van de opbrengst wordt gebruikt om meer Bitcoin (BTC) toe te voegen aan zijn persoonlijke wallet. De verkoop van zijn aandelenopties werd onthuld in een melding bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), waarin Saylor voorstelde om 310.000 aandelen-optiebeloningen uit 2014 te verkopen.

Tijdens de bespreking van de resultaten van het vierde kwartaal van MicroStrategy legde Saylor uit: “Ik kreeg in 2014 een aandelenoptie met betrekking tot 400.000 aandelen, die volgend jaar april verloopt als ik deze niet voor die tijd uitoefen.” Hij voegde eraan toe dat hij van plan is om 5.000 aandelen per handelsdag uit te oefenen en te verkopen, vanaf 2 januari tot 25 april, “onderhevig aan een minimum prijsconditie.”

Saylor zei: “Door deze optie uit te oefenen, kan ik enkele financiële verplichtingen aanpakken en tegelijkertijd extra Bitcoin verwerven voor mijn persoonlijke account.”

De medeoprichter en uitvoerend voorzitter van MicroStrategy is een uitgesproken voorstander van Bitcoin, nadat hij in 2013 beweerde dat de dagen van de cryptocurrency “geteld zijn”. Sindsdien heeft MicroStrategy een Bitcoin-koopgolf ondergaan, waarbij het 189.150 BTC heeft verworven, nu meer dan $8,5 miljard waard tegen de huidige prijzen.

Saylor heeft ook Bitcoin gekocht voor zijn persoonlijke bezit, waarbij hij in een tweet uit 2020 onthulde dat hij 17.732 BTC had verworven tegen een gemiddelde aankoopprijs van $9.882. In oktober 2021 retweette Saylor zijn bericht uit 2020 en verklaarde dat je je “#bitcoin niet verkoopt.”

Bij de huidige prijzen zijn Saylor’s persoonlijke Bitcoin-bezittingen iets meer dan $800 miljoen waard. Als het op één adres wordt bewaard, zou Saylor’s persoonlijke Bitcoin-bezit hem volgens BitInfoCharts onder de top 103 Bitcoin-adressen plaatsen (met de kanttekening dat Bitcoin door één persoon over meerdere adressen kan worden verdeeld).

Tijdens de conference call zei Saylor dat hij “optimistisch” blijft over de vooruitzichten van MicroStrategy en een “zeer significant” belang in het bedrijf zal behouden. Gestimuleerd door de recente prijsstijging van Bitcoin boven $45.000, steeg de aandelenkoers van MicroStrategy naar $691,74 in de premarket-handel. In een tweet van 31 december vierde Saylor de prestaties van MicroStrategy in 2023 en merkte op dat het bedrijf “gekracht” werd door Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!