Bitcoin onderweg naar $80.000 volgens Coinbureau-host

Een breed gevolgde crypto-analist beweert dat Bitcoin (BTC) op weg is naar het prijsniveau van $80.000 op basis van historische precedenten. In een nieuwe video-update vertelde Guy Turner, de presentator van Coin Bureau, aan zijn 2,38 miljoen YouTube-abonnees dat de topcrypto op basis van marktkapitalisatie in 2024 een nieuw recordhoogtepunt zal bereiken, ongeacht of de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring verleent voor een spotmarkt BTC exchange-traded fund (ETF).

“BTC zal in 2024 een nieuw recordhoogtepunt bereiken. We geloven dat dit zal gebeuren ongeacht of een spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd of niet, en dat komt eenvoudigweg omdat BTC er een geschiedenis van heeft om ongeveer een jaar voor zijn cyclus-hoogtepunt zijn vorige recordhoogte te overschrijden.

Eind 2016 overschreed BTC zijn cyclus-hoogtepunt van 2013 van ongeveer $1.000. Eind 2017 bereikte BTC een nieuw cyclus-hoogtepunt van bijna $20.000. Eind 2020 overschreed BTC zijn hoogtepunt van 2017 en eind 2021 bereikte BTC een cyclus-hoogtepunt van bijna $70.000. Het lijkt erop dat 2024 analoog zal zijn aan 2016 en 2020.

In praktische termen betekent dit dat BTC tegen het einde van 2024 een hoogtepunt van meer dan $80.000 zou kunnen bereiken. Het is moeilijk te zeggen wat deze prijs precies zal zijn, maar de geschiedenis suggereert dat het niet veel hoger zal zijn dan het vorige cyclus-hoogtepunt. Als gevolg hiervan zou een BTC-prijs van $80.000 een conservatieve verwachting zijn.”

Volgens Turner zou, als zijn scenario in 2024 uitkomt, dit kunnen betekenen dat Bitcoin in 2025 een prijskaartje met zes cijfers bereikt. Hij merkt ook op dat de goedkeuring van een BTC ETF geen garantie is voor instroom.

“Als dit inderdaad uitkomt, voorspelt het een cyclus-hoogtepunt voor BTC ergens eind 2025… We geloven dat BTC een hoogtepunt zal bereiken tussen $130.000 en $180.000 – dit is ook gebaseerd op de eerdere cycli van BTC, die afnemende rendementen hebben laten zien.

In theorie zou BTC in 2024 veel hoger kunnen gaan als een spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd – wat ik zal herhalen, zeer waarschijnlijk is – maar in de praktijk garandeert een spot Bitcoin ETF echter geen instroom.”

Bitcoin wordt verhandeld voor $42.474 op het moment van schrijven, een fractie van een stijging gedurende de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!