ChatGPT voorspelt: Top 10 crypto’s in 2024 – Kan Cardano net zoveel waard worden als Ethereum, gaat Luna herstellen of kan Ripple 1 euro worden?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Het is bijna 2024, en de crypto wereld is benieuwd wat het komende jaar gaat brengen. Het grootste aanstaande nieuws is natuurlijk de komende halvering van Bitcoin. Het wordt verwacht dat dit een bull run zal gaan opleveren. Dit zal over de gehele crypto markt invloed hebben. 

Wij hebben uitgezocht welke crypto hier het meeste effect van zullen hebben. We hebben een lijst samengesteld met top 10 crypto’s in 2024. Dit zal een mix zijn van bestaande crypto, meme coins en presale crypto met veel potentie. 

Top 10 crypto in 2024

We hebben de volgende top 10 crypto die Chatgpt noemde als de meest veelbelovende crypto voor 2024 hieronder beoordeeld. Onder deze tokens vallen een aantal gevestigde namen zoals Bitcoin, Ethereum en Solana, maar ook een aantal nieuwe cryptomunten zoals Bitcoin Minetrix en Meme Kombat.

1. Bitcoin (BTC) – Zeer veelbelovend met Bitcoin halving en spot Bitcoin ETF in het vooruitzicht

Bitcoin is natuurlijk de bekendste crypto ter wereld. In december 2023 heeft de Bitcoin koers een sterke stijging doorgemaakt. De aankomende Bitcoin halving zal daarbij ook een sterk effect hebben op de koers. Historisch gezien stijgt de Bitcoin koers na een halving naar een nieuwe ATH. Veel experts verwachten dat Bitcoin in 2024 daarom boven $100.000 kan uitkomen:

Tim Draper, een bekende durfkapitalist en pionier in de crypto sector, doet een zeer optimistische voorspelling. Hij verwacht namelijk dat de koers van Bitcoin naar $250.000 kan gaan. Het moet wel gezegd worden dat in het verleden vergelijkbare voorspellingen niet zijn uitgekomen. 

Verder is het hedgefonds Pantera Capital het eens met de bullish voorspellingen van Bitcoin. Ze verwachten een koers van bijna $155.000 tegen het einde van 2024. Dit zal het resultaat zijn van de aankomende halvering. 

De multinationale bank met een vermogen van $800 miljard, voorspelt een stijging van de Bitcoin koers naar $120.000 in 2024. Ze benadrukken dat de winstgevendheid van miners zal toenemen. Hierdoor zal er minder Bitcoin op de markt komen en de vraag kan dan stijgen. 

De vooraanstaande ontwikkelaar in de Bitcoin community, Adam Back, is ook onzettend optimistisch over de koers van Bitcoin. Hij verwacht dat Bitcoin meer dan $100.000 zal worden voor de halving in april 2024. 

Bitcoin koers geschiedenis met halvings. Bron: TradingView

2. Cardano (ADA) –  Kan Cardano net zoveel waard worden als Ethereum?

De vraag of Cardano (ADA) in 2024 evenveel waard kan worden als Ethereum is zeer interessant in deze snel veranderende crypto markt. Cardano staat bekend om zijn wetenschappelijke benadering en unieke ‘Ouroboros’ proof-of-stake mechanisme. Het heeft grote vooruitgang geboekt met technische innovaties en de ontwikkeling van smart contracts. Dit zou, samen met de groeiende interesse in DeFi-toepassingen, ervoor kunnen zorgen dat Cardano een concurrerende blockchain kan worden. 

Ethereum heeft al een dominante positie en een bredere acceptatie. Het heeft ook een hogere marktkapitalisatie. Dat komt vooral door de voorsprong in DeFi-projecten en NFT markten. Ethereum blijft ook innoveren met de overgang naar Ethereum 2.0. Deze update is gericht op een betere schaalbaarheid en energie-efficiëntie. 

De potentie tot gelijkwaardigheid in waarde tussen Cardano en Ethereum ligt aan meerdere factoren. Dit zijn marktdynamiek, technologische vooruitgang en regelgevende ontwikkelingen. De potentie tot groei van Cardano kan zeker niet genegeerd worden. Het gaat alleen lastig worden om de marktwaarde van Ethereum te evenaren. 

3. Terra Luna Classic (LUNC) – Gaat Luna herstellen?

In november 2023 was de koers van Luna flink aan het stijgen. Deze sprong kwam eigenlijk uit het niets. Maar het lijkt er wel op dat dit het begin is voor meer stijgingen. Een mogelijke verklaring voor de stijging kan het voorstel zijn om de Terra Luna Classic tokens nieuw leven in te blazen. De goedkeuring van dit voorstel lijkt nieuw vertrouwen te hebben gewekt voor de token. Tijdens deze stijgingen wist de koers zelfs boven $1 uit te steken.

Sindsdien registreert de koers constant wat nieuwe lagere hoogtepunten, dit wijst op een bearish invloed op de markt. De Relative Strength Index (RSI) blijft onder het midden. Dit geeft zwakke koop- en verkoopdruk aan. De gemiddelde constante handel bevindt zich op een neutrale lijn, dit betekent dat komende koersbewegingen onzeker zijn. 

De vraag of Luna gaat herstellen gaat vaak gepaard met de vraag of Luna weer 1 euro kan worden. Dit is in november al even gebeurd. Het kan lukken als de bulls de koers boven een weerstandsniveau van $0,9938 weten te drukken. Dan kan LUNA het momentum terugpakken en zich voorbereiden om uit het neerwaartse patroon te breken. Verdere stijging kan dan naar het bovenste weerstandsniveau van $1,1358 gaan. 

Maar als de bears de controle blijven behouden, kan de koers van LUNA dalen naar het ondersteuningsniveau van $0,8997. Als de bearish kracht zal aanhouden kan het verder dalen naar het volgende ondersteuningsniveau van $0,7980. De recente koersstijgingen zijn wel tekenen van potentieel herstel van LUNA. De dip zou dan een gunstig moment zijn om in te stappen. 

4. Ripple (XRP) – Kan Ripple 1 euro worden?

Ripple is het bekende blockchain bedrijf uit Californië en heeft het afgelopen jaar veel meegemaakt. Zo wordt er veel gesproken over de voorspellingen van een topman van Goldman Sachs en de CFO van Ripple. Zij voorspellen voor de XRP koers een stijging van 1500% in aanloop naar de uitspraak van de laatste rechtszaak van Ripple.

Deze rechtszaken zijn het resultaat van de aanklachten van de SEC. Ripple werd aangeklaagd door het verkopen van $1,3 miljard aan ongeregistreerde tokens. In juli 2023 deed rechter al een uitspraak. XRP zou geen effect zijn waardoor Ripple voor het grootste deel gelijk kreeg. Het bedrijf is nog niet helemaal van de SEC af. In 2024 zal namelijk een afsluitende rechtszaak plaatsvinden. 

De vraag is dan ook of Ripple na deze rechtszaak naar 1 euro kan stijgen. Volgens cryptoanalist @Mangyek0 zou XRP naar €0,60 kunnen gaan. Vanuit een analyse van de koers kan geconcludeerd worden dat de XRP koers op korte termijn bearish is. Andere indicatoren zoals het 30-daagse moving average en de RSI geven aan dat de altcoin wat momentum aan het verliezen is. Dit vormt een goed instapmoment voor het aankomende jaar. 
Koers grafiek XRP. Bron: TradingView

5. Chimpzee (CHMPZ) – Meme coin met ecologische boodschap

Chimpzee is een andere meme coin dan zijn soortgenoten. De coin, waar de presale net van is afgelopen, heeft namelijk een ecologische boodschap. De $CHMPZ token is ontwikkeld om de toenemende klimaatproblemen tegen te gaan. 

Het platform van Chimpzee op Web3 kan ook niet vergeten worden. Het is ontzettend populair onder investeerders door de vele functionaliteiten. Het platform bestaat uit drie onderdelen: de Chimpzee Store, de NFT marktplaats en de Zero Tolerance game. In de Chimpzee Store wordt merchandise verkocht waarvan een deel van de winst naar het goede doel gaat. Ook krijgt een gebruiker $CHMPZ tokens bij het kopen van merchandise. Op de NFT marktplaats worden natuurvriendelijke NFT’s verhandeld. De Zero Tolerance Game is een play-to-earn game waar $CHMPZ tokens verdiend kunnen worden. 

Al deze functionaliteiten en de milieuvriendelijke instelling van het team zorgen ervoor dat Chimpzee een crypto is om in de gaten te houden in 2024. 

6. Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Bitcoin minen door tokens te staken

Bitcoin Minetrix is een nieuw platform dat ontworpen is om het minen van Bitcoin te veranderen. Momenteel is het erg lastig om als particulier Bitcoin te minen. Bitcoin Minetrix wil dit probleem aanpakken. $BTCMTX is de native token van het platform en momenteel zit het in de presale fase. Tijdens de presale is er al meer dan $5,7 miljoen opgehaald. 

Op het platform kunnen houders hun $BTCMTX staken in het cloud mining systeem. Hiermee kunnen $BTCMTX en mining credits verdiend worden als passief inkomen. Vervolgens kunnen beide gebruikt worden om Bitcoins mee te verdienen. Het cloud mining systeem zorgt voor een gecentraliseerd mining netwerk. Een groot deel van het Bitcoin minen gebeurt tegenwoordig gecentraliseerd. Het decentraliseren van Bitcoin minen is positief voor de particuliere miner. 

Koop hier $BTCMTX

7. Meme Kombat (MK) – Meme coin met interessante utility

Een meme coin moet vaak vertrouwen op populariteit om winsten te maken. Daarom werd vroeger een meme coin vaak herkend aan intensieve stijgingen/daling op korte termijn. De ontwikkelaars van Meme Kombat willen dit stigma doorbreken. Dit doen ze door utility te geven aan hun native token.

De $MK kan op het platform van Meme Kombat ingezet worden als weddenschap op AI gegenereerde gevechten. Deze gevechten zullen nooit hetzelfde zijn en ze worden uitgevochten door bekende meme karakters. De $MK tokens kunnen ook gestaked worden voor een passief inkomen. Hierdoor hebben de ontwerpers van Meme Kombat ook echt utility gegeven aan een meme coin.

De presale van Meme Kombat loopt dan ook erg goed. Het doel van $5 miljoen is al bijna gehaald. De token van momenteel nog voor $0,268 per token gekocht worden. Dit zal wel snel veranderen op het moment dat de presale zijn doel bereikt.

Koop hier $MK

8. Sponge V2 (SPONGEV2) – De grote opvolger van een 100x meme coin

Sponge V1 was een meme coin met groot succes. Het heeft de vroege investeerders 100x winsten opgeleverd. Het team kijkt nu of ze dit kunnen herhalen met de opvolger, Sponge V2 ($SPONGEV2). 

Deze token is niet verkrijgbaar in een presale zoals we het gewend zijn. Hij kan namelijk verkregen worden met een stake-to-bridge mechanisme. Sponge V1 houders kunnen hun tokens staken om Sponge V2 te ontvangen. Dit zal gebeuren wanneer alle Sponge V1 tokens verkocht zijn. Een houder krijgt ook stake-beloningen. Deze zullen uitbetaald worden over een periode van vier jaar. 

Crypto influencers hebben deze nieuwe hype ook al snel opgepikt. Zo beweert Cornè Marchand dat deze nieuwe token weleens opnieuw voor 100x winsten zou kunnen zorgen. 

Nu naar Sponge V2

9. Wall Street Memes (WSM) – Nieuwe meme coin van gevestigd team

Wall Street Memes is een van de nieuwere meme coins op de markt. Het is ontworpen door hetzelfde team als de Wall ST Bulls NFT collectie. Deze collectie was in 2021 een enorm succes en het wist binnen 32 minuten $2,5 miljoen aan NFT’s te verkopen. Het project heeft ook een groot aantal volgers van meer dan 1,1 miljoen. Het gevestigde team in combinatie met de grote hoeveelheid fans geeft erg veel potentieel aan de $WSM. 

Maar deze meme coin krijgt ook een daadwerkelijk ‘nut’. Op het platform van de token kan $WSM ingezet worden op meerdere functies zoals een live casino of het wedden op sportwedstrijden.

Hierdoor is de presale van Wall Street Memes ook een hele grote. Er is tijdens de presale al meer dan $30 miljoen opgehaald. $WSM is dus een meme coin die veel handvatten heeft om een succesvolle crypto te worden. Het kan ook zeker gezien worden als een veelbelovende crypto in 2024

Koop hier $WSM

10. Launchpad XYZ (LPX) – Innovatief platform met veel potentie

Launchpad XYZ is een platform dat aangedreven wordt door kunstmatige intelligentie. Het doel van dit platform is om crypto toegankelijk en eenvoudig te maken voor investeerders. Door het gebruik van algoritmische inzichten en educatieve bronnen kan het project het vinden van veelbelovende crypto toegankelijker maken. Het project wil ook graag meer zijn dan een AI-trading tool. Dit doen ze door verschillende diensten zoals decentralized finance (DeFi) tot NFT’s samen te brengen op één netwerk. 

De native token van Launchpad XYZ is de $LPX token. De token zit momenteel in de presale fase. De presale heeft een lage market cap, dat betekent dat er nog veel ruimte is voor groei. De presale heeft momenteel erg veel momentum door de potentie van dit project op de korte en lange termijn. Met Launchpad is iedere trader namelijk klaar voor Web3 en de toekomst.

Koop hier $LPX

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!