2024 wordt een cruciaal jaar voor Bitcoin, volgens BitMEX oprichter

Arthur Hayes, een van de oprichters van de BitMEX crypto-beurs, trekt aan de bel over potentiële nadelige gevolgen van de verwachte goedkeuring van regelgeving voor een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

De zorg richt zich op traditionele financiële vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, die mogelijk Bitcoin (BTC) kunnen ondermijnen door de markt voor spot Bitcoin ETF’s te domineren.

In een recente blogpost onderstreepte Hayes op 22 december het risico dat dergelijke bedrijven “alle Bitcoin in omloop” in handen hebben. Als dit gebeurt, waarschuwt hij dat een al te succesvolle ETF beheerd door traditionele vermogensbeheerders uiteindelijk de ondergang van de cryptocurrency zou kunnen betekenen.

Hayes argumenteert dat BlackRock en vergelijkbare entiteiten “activa absorberen, ze opslaan in een metaforische kluis, verhandelbare effecten uitgeven en een beheervergoeding in rekening brengen voor hun ‘zware’ inspanningen.”

“Het feit dat ze de dingen die ze namens hun cliënten vasthouden niet gebruiken, kan een probleem vormen voor Bitcoin als we een extreem beeld van een mogelijke toekomst aannemen,” voegde hij eraan toe.

Het publiek zou dan kunnen neigen naar Bitcoin ETF-derivaten in plaats van zelf Bitcoin te kopen en vast te houden, wat gevolgen kan hebben voor het gebruik van de Bitcoin-blockchain, volgens Hayes.

Hayes schetste een toekomst waarin Bitcoin enkel wordt bewaard in kluizen, waarbij mijnwerkers geen inkomsten meer genereren door het gebrek aan netwerkgebruik. Dit scenario, waarschuwt hij, zou kunnen leiden tot het einde van het netwerk en het verdwijnen van Bitcoin.

2024: Een cruciaal jaar

Hayes benadrukte ook de toename van Bitcoin met 228% sinds 2020, waarbij hij betoogt dat het de meeste conventionele activa heeft overtroffen. Deze groei wijst op de overheersing van BTC als bescherming tegen de devaluatie van fiatgeld, voegde hij eraan toe.

BitMEX founder Bitcoin

Hayes gaf beleggers het advies om DeFi-projecten op basis van toestemming, getokeniseerde activa uit de echte wereld en governance tokens gekoppeld aan schuldrendementen te mijden.

Voor het opstellen van zijn recentste blogpost liet Hayes al weten via sociale media dat hij zijn investeringen had verplaatst van Solana (SOL) naar Ether (ETH), ondanks eerdere kritiek op Solana. Hij had zelfs voorspeld dat de token de $100-grens zou kunnen overschrijden op basis van zijn huidige stijging.

Door over te stappen naar ETH lijkt Hayes tegen de trend in te gaan, aangezien Solana Ether heeft overtroffen in prestaties tijdens de huidige opleving op de cryptomarkt.

Niettemin verwacht Hayes dat Ether $5.000 zal bereiken, wat zijn eerdere piek van $4.800 in november 2021 zal overtreffen.

Het is vermeldenswaard dat Hayes eerder kritisch was op Solana, zelfs scherpe kritiek uitte op het project toen hij de tokens in november verwierf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!