Shiba Inu’s Shibarium krijgt rivaal op Polygon, genaamd ShibChain

Shiba Inu’s (SHIB) layer-2-schaaloplossing Shibarium heeft een nieuwe rivaal erbij gekregen, genaamd ShibChain, een protocol ondersteund door Polygon (MATIC).

Gebouwd op Polygon CDK

ShibChain is een Ethereum L2-protocol dat is gebouwd op het Chain Development Kit (CDK)-framework van Polygon. Polygon CDK heeft steeds meer terrein gewonnen in de afgelopen tijd, wat voornamelijk te danken is aan zijn geavanceerde ontwikkelaarstechnologie.

Een paar weken geleden hintte de Indiase e-commercegigant Flipkart tevens naar plannen om de door Polygon CDK geïmplementeerde Layer 2-keten te integreren om zijn Web3.0-loyaliteitsprogramma, genaamd FireDrops, te stimuleren. De Polygon-blockchain is dan ook druk bezig om de oplossing verder uit te breiden.

In het licht van deze groeivisie kondigde Polygon zijn besluit aan om niet langer bij te dragen aan het Edge-framework, ook bekend als Supernets, maar om zijn aandacht te richten op zijn CDK. Deze stap schreef het project toe aan de veranderende behoeften in het landschap van blockchain-technologie, een beweging die nu mensen als ShibChain heeft aangetrokken.

SHIB zal ook gebruikt worden op ShibChain

Volgens berichten van ShibChain op de X-app zal de nieuw gelanceerde blockchain gebruik maken van Shiba Inu’s eigen token SHIB voor zijn gaskosten. Dit is een cruciale verschuiving ten opzichte van Shibarium, dat Bone ShibaSwap (BONE) voor zijn transactiekosten gebruikt. Bovendien kunnen gebruikers met het ShibChain-netwerk hun Shiba Inu-token uitgeven aan games, non-fungibele tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde finance (DeFi).

Over het geheel genomen is SHIB de belangrijkste valuta van alle applicaties op het ShibChain-protocol. Het netwerk ziet dit als een manier om het SHIB-ecosysteem meer nut te geven. Voor elke transactie die via het nieuwe protocol wordt uitgevoerd, worden slechts 300 SHIB in rekening gebracht, wat ongeveer $0,03 is. ShibChain beweert dat deze transacties zullen worden uitgevoerd met 2000 transacties per seconde (TPS).

Met deze TPS is ShibChain van plan deze transacties soepel en efficiënt te laten verlopen om het hele ecosysteem te spelen, te ruilen en te verkennen. Het geeft het volgende hierover aan:

“Waarde op lange termijn gedijt bij echt gebruik, niet alleen bij brandwonden. ShibChain creëert een echte vraag naar $SHIB met toepassingen in de echte wereld. Help de wereldwijde adoptie van $SHIB en ShibChain te stimuleren met onze door de gemeenschap aangedreven beweging.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!