Polygon-oprichter vindt Chainlink-integratie een game changer voor DeFi

Sandeep Nailwal, oprichter van Polygon (MATIC), ging naar X om zijn optimisme te delen na de integratie van Chainlink’s Data Feeds op Polygon zkEVM, waarbij hij dit benadrukte als een van de significante stappen op het blockchain-pad richting 2024.

Nailwal merkte in een tweet op dat de recente ontwikkeling het voortdurende partnerschap tussen Chainlink (LINK) en Polygon sinds 2021 onderstreepte. Volgens de oprichter opent de integratie Polygon verder, omdat “Chainlink nu wordt gebruikt door de grootste protocollen zoals Aave en Gains en 85-90% van de beschikbare liquiditeit beveiligt.”

Verder zei Nailwal dat de integratie Polygon in een nieuw tijdperk brengt, vooral voor DeFi-toepassingen op de blockchain. Hij verklaarde het volgende in de tweet:

“De combinatie van Chainlink’s toonaangevende data-oplossing en de ZK Rollup-superkrachten van Polygon zkEVM zal een gamechanger zijn voor DeFi, waardoor een hele nieuwe klasse van geavanceerde DeFi-toepassingen mogelijk wordt.”

Daarnaast ziet Nailwal Chainlink’s CCIP als een belangrijk onderdeel van de integratie en voegt eraan toe dat het de schakel zal zijn tussen de DeFi-economie en het opkomende bankblockchain-ecosysteem. Dat omvat de sector van getokeniseerde reële wereldactiva (RWAs), waarvan Nailwal zei dat deze triljoenen dollars on-chain zou kunnen brengen.

Ondertussen volgen de opmerkingen van Nailwal op een aankondiging op donderdag dat Chainlink Data Feeds nu live zijn op Polygon zkEVM. De integratie stelt ontwikkelaars in staat geavanceerde DeFi-toepassingen te bouwen met de toonaangevende datasoplossing in de branche, zo luidt de aankondiging.

In een verklaring zei Marc Borion, CEO van Polygon Labs, dat de Data Feeds-integratie de DeFi-ecosysteem verbetert en nieuwe mogelijkheden introduceert. “Deze functionaliteit zal naar verwachting de implementatie van verschillende belangrijke DeFi-protocollen op Polygon zkEVM begin volgend jaar ontgrendelen,” merkte Borion op.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!