Solana test belangrijk support-level op $70

Het blockchain-analyseplatform Santiment onthulde in een X-post eerder vandaag dat de altcoin-markt snel herstelde na de meest recente algemene verkoopgolf op de markt. Solana (SOL) viel op en slaagde erin weer boven de $71 te stijgen. Volgens de post wint SOL snel terrein in vergelijking met de meerderheid van de altcoins.

Santiment / X

Ondanks de huidige kracht van SOL suggereerde Santiment dat het positieve sentiment rond het project een beetje moet afkoelen voordat de altcoin een “serieuze run” kan ervaren. In een andere post speculeerde het platform dat er mogelijk sprake is van FOMO rond recent gehypete airdrops op Solana.

Santiment / X

Op het moment van schrijven was SOL een van de weinige cryptocurrencies die in de afgelopen 24 uur winst wist te boeken. Gegevens van de cryptocurrency-marktvolgwebsite CoinMarketCap gaven aan dat SOL met 1,16% was gestegen. Bijgevolg handelde de altcoin op $70,34. Deze laatste prijsstijging voegde zich bij SOL’s positieve wekelijkse reeks. Als gevolg hiervan bedroeg de wekelijkse prestatie van de altcoin +16,77%.

SOL testte op het moment van schrijven het cruciale ondersteuningsniveau op $70. Een daling onder dit niveau zou kunnen leiden tot een waardevermindering van de altcoin tot ongeveer $60. Dit is hetzelfde prijspunt als het lagere niveau van een middellange termijn positief prijskanaal dat is gevormd op de dagelijkse grafiek van de altcoin. Als SOL dit kanaal breekt, kan het risico lopen om de volgende belangrijke ondersteuning te testen op $49,65.

Deze bearish these kan ongeldig worden als SOL erin slaagt de volgende twee dagelijkse candles boven $70 te sluiten. In dit meer bullish scenario zou de cryptocurrency een bullish beweging kunnen maken, wat mogelijk zou leiden tot een stijging van SOL tot $100.

Technische indicatoren suggereren dat de prijsdaling van SOL nog niet voorbij is. Zowel de Moving Average Convergence Divergence (MACD) als de Relative Strength Index (RSI) geven aan dat SOL in de komende 48 uur zou kunnen dalen.

De RSI-lijn kruiste de afgelopen 48 uur onder de RSI Simple Moving Average (SMA) -lijn. Dit is een significante bearish technische vlag die aangeeft dat verkopers de overhand hebben gekregen ten opzichte van kopers. Daarnaast brak de MACD-lijn naar beneden richting de MACD Signal-lijn. Het kruisen van deze twee lijnen zou een voortzetting van de bearish trend kunnen signaleren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!