Bitcoin korte termijn holders pakken samen bijna $5 miljard winst

Bitcoin (BTC) heeft een massale winstnemingsgebeurtenis meegemaakt die vergelijkbaar is met zijn recordhoogte van $69,000, blijkt uit nieuw onderzoek. In een bericht van 5 december merkte James Van Straten, onderzoeks- en data-analist bij crypto-inzichtenbedrijf CryptoSlate, op dat miljarden dollars naar exchanges stroomden.

De prijswinsten van BTC hebben de afgelopen dagen een welkome beloning opgeleverd voor hodlers, terwijl 19-maanden-hoogtes verschenen. Terwijl ervaren handelaars hun aandeel in de BTC-voorraad behouden, zijn aan de andere kant van het spectrum de zogenaamde korte-termijnhouders (STH’s) druk bezig geweest met het verzilveren van winsten op hun investeringen.

STH’s verwijzen naar entiteiten die een bepaald deel van de voorraad 155 dagen of minder vasthouden. Ze vormen de meer speculatieve klasse van Bitcoin-investeerders, en hun kostprijs heeft in 2023 een cruciale ondersteuning voor de BTC-prijs gevormd.

Nu, met BTC/USD bijna 15% hoger in een week, is het tijd om hun blootstelling opnieuw te evalueren, blijkt uit gegevens. Volgens Van Straten is het totale volumeoverdracht tussen STH’s en exchanges— munten die worden voorbereid voor verkoop — bijna $5 miljard geweest in de vier dagen tot 4 december. Hij merkte op:

“Bitcoin boekte een winst van 7%, met als hoogtepunt een piek van $38,800 op 1 december.”

“Deze mijlpaal heeft de meest aanzienlijke winstrealisatie door kortetermijnhouders veroorzaakt die in recente tijden is gezien sinds november 2021.”

Winstneming door STH blijft zo de activiteit nabootsen van toen BTC/USD twee jaar geleden zijn huidige recordniveaus van $69,000 bereikte.

De recente stijging heeft voorspellingen aangewakkerd van een terugkeer naar die niveaus eerder dan de meeste mensen mogelijk achten, dankzij een combinatie van interne en macro-economische factoren. Intussen analyseerde Philip Swift, oprichter van statistiekenbron Look Into Bitcoin, Fibonacci-retracementniveaus die eerder voorkwamen in eerdere Bitcoin bull-markten.

Swift deelde de Golden Multiplier Ratio-meting, die hij in 2019 heeft gemaakt om hoogtepunten in de prijscyclus te volgen. Hij vertelde:

“Deze lagere fibs hebben historisch gezien gefungeerd als weerstand in het begin van bullmarkten. x1.6 (groene lijn) momenteel op $43,739 en stijgt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!