Filmmaker aangeklaagd door Netflix na $20 miljoen verdient te hebben met Dogecoin (DOGE)

Een Amerikaanse filmmaker heeft naar verluidt meer dan $20 miljoen winst gemaakt met een weddenschap op de cryptocurrency Dogecoin (DOGE). Netflix beschuldigt de filmmaker ervan dat hij fondsen die bedoeld waren voor de productie van een tv-serie heeft gebruikt om riskante weddenschappen te plaatsen op een biotechbedrijf, de S&P 500 en Dogecoin.

Rinsch verloor $5,9 miljoen in enkele weken

Carl Erik Rinsch, de Amerikaanse filmmaker die naar verluidt meer dan $20 miljoen winst heeft gemaakt met zijn investering in Dogecoin, wordt aangeklaagd door Netflix omdat hij naar verluidt de voorwaarden van een contract heeft geschonden. De rechtszaak beschuldigt Rinsch ervan miljoenen dollars te hebben verduisterd die bedoeld waren voor de productie van een sciencefiction-televisieserie.

Naast dat hij inzette op de meme-munt, wordt Rinsch er ook van beschuldigd de productiefondsen – ongeveer $11 miljoen – te hebben gebruikt om riskante weddenschappen te plaatsen op de aandelen van Gilead Sciences.

Destijds begon het biotechbedrijf met het testen van een Covid-19-vaccin, en Rinsch zou hebben gewed dat de aandelen van Gilead Sciences zouden stijgen als het medicijn effectief bleek te zijn in het onderdrukken van het virus. De filmmaker zou ook hebben gewed dat de S&P 500-index, die op dat moment met 30% was gedaald, zou blijven dalen.

Echter, geen van beide weddenschappen pakte goed uit en Rinsch verloor $5,9 miljoen in enkele weken. Volgens een rapport van de New York Times begon Rinsch in de maanden daarna “steeds onvoorspelbaarder” te handelen. Netflix-bestuursleden kwamen pas op de hoogte van de omvang van de mentale problemen van Rinsch nadat zijn vrouw naar voren was gekomen. Dit leidde uiteindelijk tot de beslissing van Netflix op 18 maart 2021 om de financiering van de serie stop te zetten.

‘God Bless Crypto’

Ondanks deze beslissing en de daaropvolgende uitwisselingen tussen hemzelf, Netflix en de advocaat van Netflix, ging Rinsch toch door met het gebruiken van de resterende $4 miljoen om Dogecoin te kopen. Tegen de tijd dat hij zijn Dogecoin-positie in mei 2021 liquideerde, had Rinsch een saldo van meer dan $27 miljoen op zijn account bij de cryptocurrency-beurs Kraken. Tevreden met het resultaat zei de filmmaker naar verluidt: “Dank je en God zegene crypto.”

Daarna ging Rinsch shoppen, waarbij hij vijf Rolls Royces, één Ferrari en een Vacheron Constantin-horloge ter waarde van $387,630 kocht, naast andere items. In totaal wordt geschat dat Rinsch zo’n $8,7 miljoen heeft uitgegeven.

Ondertussen beweert Rinsch, die lijdt aan autisme en aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD), dat het Netflix is die de voorwaarden van het contract heeft geschonden. Voor deze schending wil de filmmaker naar verluidt dat de streamingdienst hem $14 miljoen aan schadevergoeding betaalt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!