FTX en Alameda verplaatsen meer dan $36 miljoen aan MATIC en AVAX naar beurzen

Zowel FTX als Alameda hebben actief hun vermogens afgestoten. In de afgelopen 24 uur hebben beide partijen $36,01 miljoen aan MATIC– en AVAXtokens overgedragen naar diverse beurzen.

Dit illustreert hun voortdurende inspanningen om tot overeenkomsten te komen met crediteuren te midden van de wendingen in de faillissementsstrijd.

FTX-verkoopgolf gaat door

Volgens Spot on Chain-analyse heeft FTX $36,01 miljoen aan MATIC- en AVAX-tokens gestort bij verschillende beurzen binnen 24 uur. Van dit totaal ontvingen Coinbase en FalconX 22,6 miljoen MATIC ter waarde van $17,2 miljoen, terwijl FalconX alleen al 975.859 AVAX verkreeg met een waarde van $18,83 miljoen.

Opvallend genoeg voerden ze op 21 november proefstortingen uit op het digitale activaplatform FalconX als een voorlopige stap voor latere activatransfers.

Daarnaast hebben adressen die gerelateerd zijn aan FTX en Alameda op 17 november 11,5 miljoen MATIC vrijgegeven, met een waarde van $9,24 miljoen.

FTX heeft effectief $488 miljoen overgedragen aan 48 verschillende tokens sinds 24 oktober, wat een lichte toename is ten opzichte van het totaal op maandag van $452 miljoen.

Volgens de gegevens is SOL het meest overgedragen activum in deze periode, met ongeveer 6,9 miljoen tokens ter waarde van $280,2 miljoen die tussen portefeuilles worden verplaatst. Andere tokens zijn onder meer ETH, MATIC, RNDR, LINK, DYDX, GRT, LDO, MKR, MANA, BAND, CHZ, SUCHI, ENS, MASK en meer, in die volgorde.

De recente doorlopende verkoop van activa maakt deel uit van het plan van FTX om zijn schulden af te lossen. Een rapport geeft aan dat sommige FTX-crediteuren onlangs aangeboden zijn om zo veel als $0,6 tot $0,65 per dollar te ontvangen, een stijging van 30% ten opzichte van wat hen in oktober werd voorgelegd.

De situatie rondom FTX vertoont gecompliceerde ontwikkelingen

De juridische strijd van FTX blijft evolueren met recente ontwikkelingen. Enkele dagen geleden verzocht de advocaat van Brandon Williams, een van de aangeklaagden in het FTX-schandaal, een rechtbank in Delaware om uitstel van het lopende faillissementsproces om verder onderzoek te kunnen doen naar de redenen achter de insolventie van de beurs. De verdediging wil specifiek de gebeurtenissen tussen november 2021 en oktober 2022 onderzoeken die hebben bijgedragen aan de ondergang van FTX.

Echter, rechter John Dorsey wees het verzoek categorisch af en merkte op: “Als de ontdekking zo complex is als beweerd wordt, moet deze nu worden gestart, niet uitgesteld.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!