Tether bevriest $225 miljoen aan USDT na onderzoek vanuit Amerikaanse ministerie van Justitie

Tether heeft, in samenwerking met de cryptocurrency-beurs OKX, de “grootste bevriezing van USDT ooit in de geschiedenis” aangekondigd van $225 miljoen na een onderzoek door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ). De tokens zouden gekoppeld zijn aan een internationaal mens handelssyndicaat in Zuidoost-Azië dat verantwoordelijk is voor een wereldwijde crypto-zwendel. Tether voegde eraan toe:

“Het gezamenlijke onderzoek werd uitgevoerd met behulp van tools van blockchain-analysebedrijf Chainalysis, en de actie van Tether vertegenwoordigt de grootste bevriezing van USDT ooit in de geschiedenis.”

Na maanden van onderzoek hebben Tether, OKX en wetshandhavingsinstanties, waaronder het Amerikaanse DOJ, de locaties van de illegale fondsen geïdentificeerd, legde de aankondiging uit en merkte op:

“Deze acties waren aanleiding voor het initiëren van een verzoek tot bevriezing door de Amerikaanse geheime dienst en een vrijwillige bevriezing door Tether.”

Volgens een analyse van Lookonchain heeft Tether maandag 37 portemonnees bevroren die gelinkt waren aan een mensenhandelgroep. Deze portemonnees hadden USDT naar crypto-exchange OKX verplaatst. Tether beweerde:

“De bevroren portemonnees bevinden zich op de secundaire markt en zijn niet geassocieerd met de klanten van Tether.”

Het cryptobedrijf benadrukte verder:

“Voor zover door deze operatie legale portemonnees zijn buitgemaakt, zal Tether snel samenwerken met de wetshandhavers en de eigenaren van die portefeuilles om ze, indien nodig, te deblokkeren.”

Dit is niet de eerste keer dat Tether besloten heeft om fondsen te bevriezen. In oktober bevroor Tether 32 adressen die verband hielden met verdachte operaties in Israël en Oekraïne.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!