Analist: Bitcoin op weg naar nieuwe recordhoogtes

De handelaar die nauwkeurig de cryptomarktcrash van 2021 voorspelde, zegt dat de prijsactie van Bitcoin (BTC) erop wijst dat een rally terug naar de recordhoogtes mogelijk aan de gang is.

De pseudonieme analist Dave the Wave vertelt zijn 143.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat een nieuwe push naar de huidige recordhoogte van BTC mogelijk is omdat de wekelijkse momentum sterk blijft.

Dave the Wave gebruikt vaak zijn eigen versie van logaritmische groeikanalen (LGC), die tot doel hebben marktcyclus-tops en -bodems te voorspellen en kortetermijnvolatiliteit en ruis uit te filteren.

Hij verwijst naar de onderste strook van de LGC als de “koopzone” voor langere termijn Bitcoin-houders, waar de prijs is en is geweest sinds het eruitzag alsof het correct het dieptepunt in eind 2022 had gemarkeerd:

“Kortetermijnvolatiliteit is altijd het moeilijkst te voorspellen.

Maak je klaar voor deze. Ook al is de dagelijkse momentum omlaag, het wekelijkse BTC-momentum is nog steeds omhoog.

Technisch gezien is een push naar de hoogtes mogelijk, en met de prijs nog steeds in de LGC koopzone [voor langetermijnbeleggers].”

Volgens de analist kunnen Bitcoin-bulls “stilletjes zelfverzekerd” zijn op basis van de moving average convergence divergence (MACD) indicator, die tot doel heeft momentum- en trendomkeringen aan te wijzen, die in het bullish-gebied zit.

De handelaar zegt ook dat Bitcoin mogelijk op een “duurzaam” pad naar recordhoogtes is. Hij kijkt naar de maandelijkse grafiek en merkt op hoe de vorige keer dat BTC op de huidige niveaus was, het slechts een maand van parabolische prijsactie kostte om de $60.000 te doorbreken.

Deze keer echter, zegt Dave the Wave, is BTC nog steeds in een relatief rustige opwaartse trend, wat suggereert dat de prijs nog lang niet op een uitputtingspunt is:

“Wat hier interessant is, is dat in vergelijking met vroeger, de prijs van BTC slechts een maand verwijderd is van het duwen van recordhoogtes… en toch gaat de prijs niet parabolisch zoals de vorige keer.

Dat betekent dat er nog steeds potentieel is voor meer duurzame prijzen op deze niveaus.”

Bron: Dave the Wave/X

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!