Bitcoin gaat nog met 85% omhoog dit jaar volgens Dave the Wave

Een veel gevolgde crypto-handelaar heeft gezegd dat Bitcoin (BTC) mogelijk met dubbele cijfers zou kunnen stijgen gedurende de resterende weken van 2023. De anonieme analist Dave the Wave vertelde namelijk aan zijn 142.800 volgers op het sociale mediaplatform X dat het “niet ondenkbaar” is dat Bitcoin zich kan herstellen naar het recordniveau van iets meer dan $69.000.

Een dergelijke beweging zou het vlaggenschip van crypto met ongeveer 87% doen stijgen vanaf het huidige niveau. De grafiek van Dave the Wave lijkt aan te geven dat Bitcoin probeert uit te breken uit de bovengrens van zijn aangepaste Logarithmische Groeicurve (LGC) indicator, een beweging die meestal voorafgaat aan een prijsstijging.

De LGC-indicator wordt doorgaans gebruikt om de macrohoogtes en -laagtes van een activum te identificeren, waarbij de volatiliteit en ruis worden geminimaliseerd.

Dave the Wave had ook gezegd dat Bitcoin een pre-halvering rally zou kunnen ervaren, net zoals het geval was in de aanloop naar de halvering van 2020. Volgens de anonieme analist zag de vorige “mini-parabolische run” van Bitcoin net voor de halvering van 2020 BTC stijgen van ongeveer $3.300 naar ongeveer $14.000 – een stijging van 324%.

De volgende halvering van Bitcoin wordt verwacht in april 2024. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $36.840, een stijging van iets meer dan 33% in de afgelopen 30 dagen en meer dan 100% jaar-op-jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!