PayPal ontvangt dagvaarding van de SEC vanwege PYUSD-stablecoin

Volgens Reuters heeft de Amerikaanse federale regelgevende instantie onlangs een dagvaarding naar PayPal gestuurd, dat onlangs zijn eigen stablecoin PYUSD heeft gelanceerd. De dagvaarding betekent dat PayPal’s PYUSD zich zou kunnen aansluiten bij de andere altcoin-projecten die worden aangeklaagd door de SEC.

PYUSD, afkorting voor PayPal USD, is een stablecoin-project dat is gelanceerd door PayPal, wat de tweede stap van het bedrijf in de wereld van cryptocurrencies markeert. PYUSD volgt op de eerdere zet van PayPal in 2022, waarbij gebruikers grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin konden kopen.

Als stablecoin is PYUSD ontworpen om een waarde te hebben die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld in een verhouding van 1:1 en biedt het gebruikers een digitale activa die de prijsvolatiliteit minimaliseert die doorgaans geassocieerd wordt met andere cryptocurrencies. Deze stabiliteit maakt PYUSD bijzonder aantrekkelijk voor dagelijkse transacties, aangezien het de voordelen van blockchaintechnologie biedt zonder de onzekerheid van prijsschommelingen.

De introductie van PYUSD is significant vanwege de prominente positie van PayPal in de financiële sector. Met zijn omvangrijke gebruikersbestand en algemene merkherkenning heeft de betalingsdienst het potentieel om een breder publiek te bereiken met stablecoins en hun acceptatie in de mainstream te versnellen. Dit is vooral belangrijk gezien het vertrouwen en de reputatie die PayPal heeft opgebouwd als een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk online betalingsplatform in de loop der jaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!