Bitcoin is klaar voor een breakout nadat zeldzame indicator is gerealiseerd

Met Bitcoin (BTC) dat een korte termijn rally doormaakt en de activa voorbij de $35.000-grens heeft geduwd, verschuift de aandacht naar hoe lang deze stijging zal worden gehandhaafd, aangezien de activa streeft naar het volgende historische hoogtepunt.

In deze context wees cryptocurrency-analist CryptoCon in een X (voorheen Twitter) bericht op een zeldzame uitbraakindicator die Bitcoin onlangs heeft ondervonden, wat wijst op het potentieel voor een significante historische beweging.

Volgens de beoordeling van CryptoCon is de indicator, gekenmerkt door kortetermijndowntrends en doorbraken, slechts de tweede keer in de huidige cyclus voorgekomen, wat het een gebeurtenis van uitzonderlijke betekenis maakt.

Historisch gezien hebben dergelijke gebeurtenissen significante bewegingen op de cryptocurrency-markt ingeluid en zijn ze geassocieerd met enkele van de opvallendste bull runs in de geschiedenis van Bitcoin. Hij zei:

“Dit duidt niet alleen doorgaans op goede dingen op korte termijn, maar markeert ook het begin van de grootste historische beweging.”

De uitbraakindicator wordt niet alleen gezien als een positief teken op korte termijn, maar ook als voorloper van de beginfasen van belangrijke historische bewegingen in de koers van BTC.

Volgens de analyse omvatten sommige van de vorige gevallen de bull run van 2012 tot 2013, de stijging in 2016 tot 2017, de parabolische stijging in 2019 en de bull run van 2020 tot 2021. Ook aan deze indicator wordt de eerste stijging van 2023 toegeschreven.

Marktdeskundigen anticiperen op wat mogelijk de volgende monumentale beweging voor Bitcoin zou kunnen zijn. Hoewel er speculatie kan zijn over een mogelijke kortetermijndip, geloven analisten dat de langetermijntraject klaar staat voor aanzienlijke groei.

Het is vermeldenswaard dat de huidige rally van Bitcoin werd aangewakkerd door nieuws over de mogelijke lancering van een spot Exchange-Traded Fund (ETF) dat zich richt op de cryptocurrency, wat de waardering ervan naar $35.000 duwde voordat er een korte dip plaatsvond.

Inderdaad, Bitcoin heeft de $35.000-positie heroverd, mede ondersteund door de beslissing van de Federal Open Market Committee (FOMC) van de Amerikaanse Federal Reserve om zijn benchmark fed funds-rentegebied stabiel te houden op 5,25%-5,50%.

Tegen de tijd van dit schrijven werd Bitcoin verhandeld tegen $35.366 met dagelijkse winsten van meer dan 2%. Op de wekelijkse grafiek staat BTC bijna 4% in de plus.

De verwachting dat Bitcoin verder zal stijgen wordt ondersteund door verschillende additionele factoren naast het ETF-nieuws. Met name het aanstaande halveringsevenement en toenemende vraag te midden van geopolitieke spanningen dragen bij aan het positieve vooruitzicht voor de toonaangevende cryptocurrency.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!