Ethereum kan vóór BlackRock nieuws flink stijgen

Durfinvesteerder Arthur Cheong heeft gezegd dat Ethereum (ETH) een enorme rally kan doormaken als een mogelijk scenario zich ontvouwt. De oprichter en CEO van DeFiance Capital vertelde zijn 151.900 volgers op het sociale mediaplatform X dat, als BlackRock succes heeft met zijn aanvraag voor een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), de financiële gigant mogelijk een spot Ethereum ETF zou kunnen aanvragen.

Hij voorspelt dat een aanvraag van BlackRock voor een spot Ethereum ETF binnen het jaar kan plaatsvinden en dat dit Ethereum naar grote hoogten zou stuwen:

“ETH is waarschijnlijk het beste langetermijnactief van de komende zes tot twaalf maanden onder de grote assets, nu BlackRock over zes tot twaalf maanden een aanvraag indient voor een spot ETH ETF.

De milieuvriendelijkheid en native staking-opbrengsten van Ethereum zullen aantrekkelijk zijn voor institutionele investeerders, mocht de BTC spot ETF een succes blijken te zijn.”

Hij zei echter dat het handelspaar ETH/BTC waarschijnlijk nog minstens zes maanden in een correctie zal blijven voordat Ethereum winst begint te boeken ten opzichte van de koning van de crypto:

“Betekent dit dat ETH/BTC al is uitgebodemd? Waarschijnlijk nog niet, aangezien alle korte termijn aandacht gericht zal zijn op BTC in combinatie met de halvering in april volgend jaar. Dit is iets dat na de BTC-halvering kan toenemen.”

Op het moment van schrijven wordt ETH/BTC verhandeld voor 0,0526 BTC. Hij merkte daarnaast op dat crypto potentieel een van de beste investeringen is vanwege zijn wereldwijde bereik.

“De meeste marktaandacht gaat uit naar SOL, maar er zijn enkele namen die niet ver achterblijven met veel minder aandacht en niet zo overgekocht zijn. Zullen we vervolg zien? Ik heb zeker het gevoel dat sommige van de ‘animal spirits’ terug zijn op de markt.”

Solana wordt verhandeld voor 30,21 dollar op het moment van schrijven, na een terugtrekking van het dagelijkse hoogtepunt van 32,27 dollar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!