BlockFi kondigt faillissementsherstel aan

Gister heeft crypto-uitlener BlockFi aangekondigd dat het uit het faillissement is gekomen, waardoor het bedrijf nu de kans heeft om activa te herstellen en schuldeisers terug te betalen. BlockFi is nu gereed om door te gaan met het terughalen van activa die verondersteld worden verschuldigd te zijn door de ineenstorting van de FTX-beurs en het hedgefonds Three Arrows Capital (3AC).

BlockFi vroeg in november 2022 faillissementsbescherming aan te midden van instortende cryptoprijzen en insolventies die de digitale activa-industrie hebben geschokt. Het herstructureringsplan van het bedrijf, dat in september werd goedgekeurd door een faillissementsrechtbank in New Jersey, schetst een pad om schuldeisers terug te betalen en geld terug te geven aan klanten.

Een essentieel onderdeel van BlockFi’s strategie is het nemen van juridische stappen om verliezen van FTX, 3AC en andere failliete ondernemingen terug te vorderen. BlockFi heeft in de rechtbank beweerd dat er $355 miljoen vastzit bij FTX en dat Three Arrows tekortschoot op een lening van $680 miljoen. Het bedrijf is tevens verwikkeld in een geschil met 3AC over $284 miljoen aan onbetaalde leningen.

Daarnaast zal het bedrijf doorgaan met het teruggeven van digitale activa aan klanten, met inbegrip van degenen die geld hebben in BlockFi’s Rente Accounts (BIA) en crypto-ondersteunde leningen. Een eerste uitbetaling aan BIA- en leninghouders staat gepland voor begin 2024, met daaropvolgende uitbetalingen die afhankelijk zijn van het herstel van activa en het verloop van de procedures.

Voor de meeste klanten met geld in BlockFi’s crypto wallet-product zijn opnames reeds beschikbaar. De opnamemogelijkheid voor deze klanten sluit op 31 december, dus wees tijdig.

De gedistribueerde bedragen zijn grotendeels afhankelijk van de mate waarin BlockFi kan herstellen van FTX, 3AC en andere partijen. Desondanks heeft de crypto-uitlener vertrouwen uitgesproken dat het snelle en efficiënte faillissementsproces hem in staat heeft gesteld om herstelkansen te maximaliseren en schuldeisers tevreden te stellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!